35 de milioane de lei sunt necesari pentru achitarea facturilor restante si continuarea investitiilor in scolile din Timis

Inspectoratul Scolar Judetean a primit de la Guvern 3,6 milioane de lei pentru a plati facturile restante  la investitiile facute in unitatile de invatamant incepand din anul 2009 pana in prezent. Banii nu sunt, insa, suficienti.

Ministerul Educatiei a alocat Inspectoratului Scolar Judetean Timis suma de 3,6 milioane de lei pentru a achita unele investitii facute in 2009 si 2010. „La lucrarile in curs, la care nu am primit documantatia, nu putem face plati”, a anuntat Marin Popescu, inspector scolar general al judetului Timis.

Necesarul este insa mult mai mare. Circa 10 milioane de lei mai trebuie sa achite Inspectoratul Scolar Judetean Timis pentru investitiile facute la unitatile de invatamant pana in anul 2009. Cu toate acestea, mai exista o categorie, cea a investitiilor incepute si nefinalizate, iar pentru acestea, sumele de bani necesare sunt mult mai mari. „Sunt lucrari incepute in 2007 – 2008 la circa 40 de unitati de invatamant. La unele dintre acestea s-a lucrat inclusiv in 2009 si au ramas neplatite”, a declarat Halasz Francisc, inspector general adjunct. Pentru toate acestea este necesara suma de 25 milioane de lei.

Chiar daca inca mai sunt facturi neplatite si mai e nevoie de multi bani pentru achitarea acestora, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis nu se descurajeaza si deja s-a gandit la investitiile pe care doreste sa le faca incepand de anul viitor.

Pe anul 2011, propunerea noastra catre Ministerul Educatiei este de continuare a investitiilor. Avem propuneri de reabilitari termice a unor unitati de invatamant, constructia unui nou sediu al Inspectoratului Scolar Judetean, dar si a unui bazin de inot”, a declarat Marin Popescu.

Inspectorul Scolar general spune ca pentru constructia bazinului de inot va propune un schimb de terenuri. „Vom solicita ca un teren de pe Calea Lipovei de 6.500 de metri patrati care apartine acum Ministerului Administratiei si Internelor sa treaca la Ministerul Educatiei. Aici ar fi cea mai buna locatie pentru construirea bazinului de inot pentru tineri”, a mai precizat Marin Popescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.