‘Inner Cosmos’, expozitia ca o calatorie ce deschide porti catre un univers pictural la granita dintre realitate si imaginatie. Invitat special in premiera la Timisoara – Francesc Miralles

TIMISOARA. Un nou eveniment de mare ținută la Timisoara organizat de Asociatia Inițiativă în Educație.
„Inner Cosmos” este o expoziție de excepție a artistei Livia Mateiaș, care se va desfășura marți, 21 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Centrul de Proiecte Timișoara, str. Vasile Alecsandri, nr. 1.
Expoziția “Inner Cosmos” este o incursiune fascinantă în universul interior al artistei Livia Mateiaș, oferind privitorilor oportunitatea de a reflecta asupra conexiunii dintre experiența personală și percepția universului în care trăim. Cu o abordare picturală creativă, Livia Mateiaș ne provoacă să explorăm și să ne întrebăm cât de adânc am privit în interiorul nostru și cum se leagă această experiență de imensitatea cosmică.
Întrebările ridicate de artistă, precum „Care este sensul vieții?”, „Cine sunt eu?” sau „Cum arată universul meu?”, sunt menite să stimuleze gândirea și să ofere o perspectivă unică asupra relației complexe dintre individ și cosmos.
Artist vizual, spirit liber şi creativ, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi co-fondatoarea studioului de artă şi design artouching (2014) și a platformei DIGITAL: CANVAS (2018), Livia Mateiaș participă la expoziții şi rezidențe artistice atât în țară cât şi în străinătate și a ținut peste 200 de ateliere creative pentru diferiți beneficiari (adulți, tineri, copii, seniori și persoane vulnerabile).
Inner Cosmos” este nu doar o expoziție despre infinit, ci și o călătorie într-o reverie interioară, deschizând porți către un univers pictural ce se află la granița dintre realitate și imaginație, posibil și utopic„, spune Livia Mateiaș.
Evenimentul va beneficia de prezența scriitorului catalan Francesc Miralles, în premieră la Timișoara. Scriitor, jurnalist și muzician catalan, născut în 1968 la Barcelona, a publicat lucrări de ficțiune și non-ficțiune – romane, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii și tineret, thrillere –, unele recompensate cu premii de notorietate și traduse în 50 de țări, dintre care probabil cele mai cunoscute sunt cele despre metoda Ikigai.
De asemenea, participanții se vor bucura de un moment muzical special susținut de invitatul Ovidiu Brăzdău la handpan.
Expoziția se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 4 decembrie 2023. Pe parcursul expoziției vor avea loc diferite ateliere de mediere culturală dedicate elevilor, tururi ghidate și întâlniri cu artista, workshopuri de formare continuă pentru cadrele didactice, club de carte și evenimente de lectură pentru cei mici, toate cu tematică spațială.
Vernisaj: 21 noiembrie, ora 18:00;
Adresă: Centrul de Proiecte, str. Vasile Alecsandri, nr.1, Timișoara.

Intrarea este liberă.

Un proiect inEDU / artouching
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură”. Proiectul creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Mai multe detalii pe site-ul https://timisoara2023.eu/en/projects/spatiul-de-cultura/ și pe pagina de Facebook a asociației

Despre Asociația Inițiativă în Educație:
Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș.
𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢:
ESERO, Sfera Timișoarei, Cufărul cu povești, Licurici pe pânză, România Pozitivă, Știrile Transilvaniei, Timiș Press, Știri pentru copii, Radio Timișoara, Via Rumania
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.