Noutati :

Inghesuiala mare la Ziua Portilor Deschise la Universitatea de Vest! Liceenii au venit sa vada facultatile!

6 aprilie, 2011 - 01:35 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Pliante, prezentari in power-point, excursii in sali de clasa si laboratoare, informatii oficiale  si neoficiale, toate in foarte multa agitatie. La numai doua ore de la deschiderea evenimentului, holul Universitatii de Vest devenise neincapator.

“In doua ore am impartit aproape 200 de pliante. Sunt placut surprinsa pentru ca tinerii  vin si se informeaza, in adevaratul sens al cuvantului. Au trecut vremurile in care se aruncau cu capul inainte”, spune Oana Barbu, profesor de Publicitate la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii.

Nebunie la standul Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor, mai ales ca 80% dintre absolventii acestei scoli isi gasesc un loc de munca la finalizarea studiilor. Tinerii au fost curiosi sa afle programa, informatii despre burse si schimburi de experienta cu studenti de la alte facultati din strainatate. Au plecat de la stand incarcati de pliante si fluturasi visand la ziua in care isi vor administra propria afacere. „Foarte multe fete s-au inghesuit la noi, au pus intrebari despre examene si despre posibilele locuri de munca”, spune una dintre studentele de la FEAA care se ocupa de „musafiri”.

Mare imbulzeala a fost si la standul Facultatii de Fizica, unde in doua ore trecusera peste 250 de elevi. Tinerii primeau pliante, li se raspundea la toata intrebarile, iar cei intresati se inscriau pe o lista, dupa care puteau vizita laboratoarele facultatii, unde in fiecare incapere se prezenta un experiment. “Cel mai mult mi-a placut standul Facultatii de Fizica, s-au comportant exemplar cu noi, ne-au raspuns la toate intrebarile si s-au ocupat de noi. Nu stiu sigur daca voi alege facultatea asta, trebuie sa ma consult si acasa”, spune o eleva de la Liceul Teoretic “Silviu Dragomir” din Ilia.

La Facultatea de Psihologie cele mai frecvente intrebari au fost legate de planul de invatamant. “Informatii despre profesori, despre examene, despre admitere si despre planul de invatamant. Cam despre asta au fost interesati elevii. Noi le-am prezentat si metodele de studiu din alte orase, insa nu au fost destul de reticenti”, spune unul din reprezentatii facultatii de psihologie. La standul Facultatii de Chimie, Geografie si Biologie cel mai mai interes l-a starnit Geografia Turismului. “Nu sunt foarte documentati copii dar sunt deschisi. Arata un interes ridicat catre sectia de geografie a turismului, insa nici celalate sectii nu sunt lasate deoparte. Depinde de dorintele fiecaruia”, spune Alexandra Nitoaie, studenta la Geografie. Nici fratii lor de la biologie nu se plang de tineri interesati. “Le aratam la microscop niste vertebre si le vorbim despre botanica, ceea ce ei vor urma sa studieze in primul an. Pana in momentul de fata s-au interesat proximativ 60 de persoane”, spune Milka Petrovici, lector la Facultatea de Biologie.

Nici Artele sau Muzica nu au fost evitate. La Facultatea de Muzica cea mai frecventa intrebare a fost daca se pot inscrie si daca nu au terminat liceul de muzica. “Da, bineinteles ca se poate. La sectile de canto sau la actorie avem multi studenti care nu au absolvit un liceu de specialitate. Pana acum am impartit vreo 20 de pliante”, spune Roxana Ardelean. La Facultatea de Arte tinerii erau indrumati catre atelierele universitatii, unde puteau participa la work-shopuri, asta dupa ce li se raspundea la toate intrebarile si primeau pliantele cu informatii de “dus acasa”.

Printre mingi, rachete si corzi, in echipament sportiv si plini de energie si-au intampinat vizitatorii si studentii Facultatii de Educatie Fizica si Sport. “Elevii au fost interesati de admitere in general, despre probe, dar si despre materii etc. Noi le-am explicat despre beneficii, despre faptul ca mergem in fiecare an la mare, la munte, avem examen din schi, orientare tursitica, ce altceva facultatea asta”, spune Alina Isfan, studenta la Educatie Fizica si Sport.

Intre standuri cu fluturasi in mana, cu zambetul pe buze si cu multe informatii de dat zburau studentele de la Litere. “Vrem sa convingem studentii sa vina la noi ca e frumos si e pe bune.  Pot iesi profesori, translatori, numai meserii frumoase”, spun Alexandra si Lavinia.

Nici Organizatia Studentilor din UVT nu a lipsit de la eveniment. “ Ne promovam viitorilor studenti. Le impartim pliante si le dam informatii despre organizatia noastra”, spune Calina Lelescu.  Elevii au ramas placut impresionati de prezentari. “Mi se pare un lucru interesat ce se intampla aici. Eu sunt interesata de Stiintele Politice si Finante Banci. Urmaresc sa plec din Romania si astea ma vor ajuta pe domeniul pe care vreau sa-l urmez”, spune Alexandra Lifa, eleva a Liceului Pedagogic.

“Noi suntem de la Liceul Teoretic “Silviu Dragomir”, din Ilia. Am venit astazi de dimineata si spre seara vom pleca. Suntem 15 copii fiecare interesat de altceva. Eu vreau jurnalism, colegii mei vor fizica, medicina, care cum. De aici pleam la Agronomie sa vedem cu ce ne intampina si ei”, spune una dintre eleve, viitoare jurnalista.

Facultatile Universitatii de Vest mai pot fi vizitate si maine, intre orele 10.00 – 14.00.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...