Inchidere de proiect la CCIAT, cu rezultate remarcabile! Cati oameni au beneficiat de el?

TIMISOARA. Un nou proiect al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis a fost finalizat cu succes. O noua activitate, de data aceasta in domeniul economiei sociale, a fost intreprinsa de CCIAT, in calitate de beneficiar al Proiectului ”CASE – Competente Antreprenoriale Sociale” , cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea si Associazione Gruppo Euroconsult Italia, care anunta acum incheierea proiectului.

Proiectul a vizat imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala, cat si in economia formala: persoane care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati,din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, femei in situatii de risc, persoane de etnie roma.

„Este un nou tip de activitate sustinuta de CCIAT. Avem rezultate concrete remarcabile, si anume implicarea a sapte structuri de economie sociala, adica 6 firme si o asociatie, toate cu caracter social. Avem 34 de locuri de munca create si ocupate, iar dintre ele 23 sunt ocupate de persoane care fac parte din grupurile sociale”, a declarat Diana Buzatu, managerul de proiect.

Au fost prezentate, cu aceasta ocazie, toate rezultatele si beneficiile pe care le-au avut membri grupului tinta. In cadrul proiectului au fost infiintate 7 structuri de economie sociala, s-au creat 34 de locuri de munca, iar 240 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala. In plus, 186 de persoane au absolvit programele de formare profesionala, s-au organizat doua targuri de joburi sociale la care au participat 20 de structuri ale economiei sociale. Iar fiecare dintre cele doua targuri a avut peste 100 de vizitatori din randul persoanelor care fac parte din grupurile vulnerabile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...