Noutati :

Incertitudinea planeaza in continuare asupra stadionului CFR Timisoara. Vezi ce spune primarul Nicolae Robu!

29 ianuarie, 2013 - 02:34 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

UPDATE:

Primarul Nicolae Robu a explicat care este in prezent stadiul discutiilor pentru preluarea de catre Primarie a mijloacelor fixe de la baza CFR. ”Am avut o discutie in urma cu 10 zile cu ministrul Fenechiu pe acest subiect. Dupa ce se adopta legea bugetului si va fi si domnia sa mai liber vom avea o intalnire speciala cu toate documentele pe masa si cu specialistii ce trebuie sa fie implicati pentru realizarea acestui transfer al constructiilor de pe stadionul CFR catre muncipalitate. Ministrul este de acord, numai ca trebuie sa gasim formula prin care sa realizam asta. Acest transfer va fi facut in primul rand pentru a putea amenaja, reabilita acele constructii si pentru a folosi mai bine acea baza sportiva. Vor beneficia de baza sportiva CFR atat echipa de fotbal CFR, care o foloseste acum, cat si echipa de rugby a orasului. Nici nu se pune problema ca echipa de fotbal a CFR sa nu-si poata continua activitatea acolo”, a spus Nicolae Robu.

_

____________________________________________________

Primaria Timisoara, proprietara a terenului pe care se afla baza de la Gara Mare incearca sa preia de la Compania Nationala CFR mijloacele fixe si sa incheie un contract de colaborare cu Sucursala CREIR CF Timisoara (Centrul Regional de Exploatare, Intretinere si Reparatii al CFR) si clubul de fotbal.

In vara, atunci cand echipa de rugby a adus titlul national in Banat, primarul Nicolae Robu le-a promis celor de la RCM ca vor primi stadionul de la Gara Mare. Conducerea clubului banatean care vrea sa inscrie anul acesta echipa in Challenge Cup s-a bazat pe promisiunile venite dinspre autoritati si intentiona sa inceapa cat mai repede lucrarile de reabilitare la baza respectiva, mai ales ca in cupele europene trebuie sa se prezinte cu un stadion care sa indeplineasca anumite conditii.

Dupa 4 luni insa, conducerea clubului de rugby nu a mai primit nici un semn de la auroritati legat de baza CFR. Demersul lui Nicolae Robu de a muta RCM-ul, din Ronat, unde a evoluat pana in prezent, la Gara Mare nu s-a dovedit atat de usor de realizat. Si asta pentru ca, desi Primaria este proprietarea terenului pe care se afla baza sportiva, mijloacele fixe de pe acel teren apartin Companiei Nationale CFR.
Primarul Timisoarei a facut un demers catre Ministerul Transporturilor si catre CN CFR pentru a trece in admistratia Primariei si partea de cladiri, urmand a intocmi apoi un contract de colaborare cu reprezentantii clubului de fotbal si ai sucursalei CREIR CF Timisoara, prin care echipele CFR Timisoara sa continue sa evolueze  pe baza respectiva si dupa mutarea echipei de rugby.

”Ni s-a cerut sa facem o propunere de proiect, in care sa precizam ce am solicita noi, in cazul in care stadionul trece in administrarea Primariei. Noi am facut un proiect, cu cerintele noastre, adica: sa ramana aici clubul sportiv cu toate grupele noastre, baieti si fete, inclusiv Centrul de Copii si Juniori pe perioada nedeterminata, sa nu se schimbe denumirea bazei sportive, sa ramana ”CFR Timisoara”, pentru ca este vorba de o istorie de o suta de ani si daca se poate, sa fie pastrati cei trei angajati, macar pentru o perioada. Iar programul de functionare sa fie stabilit de comun acord la inceputul campionatului impreuna cu cei de la rugby”, a spus presedintele executiv de la CFR Timisoara, Constantin Nedela.

”Eu am fost la domnul director de la Sucursala, am discutat cu dansul, iar actul cu propunerea va ajunge prin avocatul nostru la domnul Robu. Primaria isi va spune punctul de vedere, daca este de acord cu dorintele noastre sau mai taie, mai completeaza si apoi ar trebui sa se incheie un contract de colaborare intre cele trei parti. Dar asta doar in cazul in care mijloacele fixe vor fi cedate, inchiriate, sau date sub o alta forma de la Compania Nationala CFR catre Primarie”, a mai spus Nedela.
Deocamdata insa, trecerea mijloacelor fixe catre Primarie nu s-a realizat si, conform spuselor mai-marilor de la Compania Nationala CFR, transferul nici nu este foarte simplu de realizat.
Si in situatia in care demersul Primariei de a prelua baza respectiva nu va avea sorti de izbanda, cei din conducerea clubului CFR Timisoara par deschisi pentru o colaborare cu cei de la rugby.
”Noi suntem deschisi, nu e nimeni absurd, nu avem ambitii, orgolii. Nu este stadionul meu, nu-l duc acasa, e loc pentru toata lume. Ceea ce nu am putut accepta a fost sa aflam la inceput din presa ca noi o sa fim dati afara de pe baza. Asta nu cred ca e normal, insa noi oricand putem vorbi cu cei de la rugby si pot fi gasite solutii sa continuam impreuna la aceasta baza”, a mai spus Constantin Nedela.

Conducerea RCM Timisoara cauta si alte variante pentru Challenge Cup

Sefii clubului timisorean spun ca nu au mai primit nici un semn in privinta stadionului CFR, iar data cand va avea loc prima discutie pentru Challenge Cup se apropie. ”La 1 mai va avea loc prima discutie. Deocamdata, legat de stadionul CFR nu stim nimic. Daca nu se rezolva incercam sa gasim alta varianta, nu ne permitem ca echipa sa rateze aceasta participare din cauza stadionului”, a spus vicepresedintele Dan Dinu. Arena ”Dan Paltinisanu” ar putea fi o solutie pentru Challenge Cup. ” O sa vedem, sa incercam sa vorbim cu cei de la Consiliul Judetean, cred ca ne-am putea intelege si cu cei de la Poli, daca va fi cazul. In definitiv, este vorba de trei meciuri acasa pe care le vom disputa in grupe”, a mai spus Dan Dinu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...