Incepe in forta Festivalul European al Spectacolului in Timisoara. Iata programul evenimentului!

TIMISOARA. Dupa o pauza de aproape o luna, in Timisoara incepe cea de a doua saptamana a Festivalului European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti (FEST-FDR).

Festivalul incepe in 10 iunie si se incheie in 17 iunie, interval in care sunt programate numeroase evenimente pentru publicul iubitor de cultura.

Festivalul a propus, in premiera pentru editia 2014, ca evenimentul sa fie prezentat in doua perioade diferite, astfel: Festivalul Dramaturgiei Romanesti (FDR) a avut loc in perioada 14-18 mai, iar Festivalul European al Spectacolului (FEST) se desfasoara in luna iunie.

Asadar, FEST se deschide marti, 10 iunie, ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National din Timisoara, cu un spectacol invitat din Franta: Despre efectul daunator al tutunului – Concert intr-un act de A.P. Cehov, Johann-Sebastian Bach, Luciano Berio, Piotr Ilici Ceaikovski; regia Denis Podalydès; concept de Florianne Bonanni.

FEST se va inchide marti, 17 iunie, fiind marcat de intalnirea cu un spectacol – eveniment: Intoarcerea acasa de Harold Pinter, in regia unuia dintre monstrii sacri ai regiei europene a secolului XX – Peter Stein, spectacol prezentat de Teatro Metastasio Stabile della Toscana.

Organizatorii si-au propus anul acesta sa ofere publicului sansa unor mari intalniri teatrale. Astfel, cu ajutorul partenerilor de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, in deschiderea si inchiderea FEST, vor fi aduse si la Timisoara doua spectacole de prim rang.

In serile urmatoare, spectatorii vor putea bucura de spectacole in aer liber, reprezentatii de teatru-dans, concerte, lansari de carte si alte evenimente. Sunt de neratat spectacolele: Saraiman, un spectacol de dans contemporan si stand-up comedy, un concept marca Razvan Mazilu; Do Do Land, dupa o idee de Lewis Carroll, Grupo Puja!, Spania (Outdoor); D’ale noastre, coregrafia Gigi Caciuleanu; Hai Iu Iu nu Hey You You, concert remix-uri Maria Tanase, regia Radu Afrim; Parallel de Ferenc Sinkó, regia Ferenc Sinkó si Leta Popescu; Lazurd, regia Inés Boza, Spania (Outdoor); Geografia inutil de Peca stefan, regia Pedro Bennaton, Brazilia; Bezna de mina de Csaba Székely, regia Aba Sebestyén; Ulro de Zdzisław Górski, regia Zdzisław Górski, Polonia; Pilgrimage de Zdzisław Górski, regia Zdzisław Górski, Polonia (Outdoor); Zic Zac de Andrea Gavriliu, regia Andrea Gavriliu; si concertele: Demlazz – Ze Murnau; Muzica Teatrului Next Generation – Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra; Exit Oz. Nu in ultimul rand, portile Teatrului National se vor deschide pentru expozitia dedicata pictorului si scenografului George Löwendal Timisoara, O „Tara a surasului” si a triumfului pentru George Löwendal, gazduita in Holul cu Coloane al Teatrului.

Evenimentul este organizat de catre Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara, carora, anul acesta, li s-au alaturat Institutul Cultural Roman si UNITER.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.