Noutati :

Incep lucrarile pe strada Stefan cel Mare: trafic restrictionat, intersectii inchise si sens unic in Complex. Ce rute alternative ofera Primaria Timisoara!

25 aprilie, 2014 - 02:52 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Primaria Timisoara deschide santierul pentru reabilitarea strazii Stefan cel Mare. Soferii nu vor mai putea intra cu masinile in 3 intersectii si vor putea circula pe o singura banda de circulatie pe sens. Nici tramvaiele nu vor mai merge prin zona.

Specialistii din cadrul Directiei Tehnice sustin ca pentru reabilitarea liniei de tramvai si modernizarea tramei stradale pe strada Stefan cel Mare, pe tronsonul cuprins intre St. O. Iosif si str. 1 Decembrie, este nevoie de cateva restrictii de circulatie in zona.

Incepand cu noaptea din 28 spre 29 aprilie, se inchid urmatoarele relatii: str. St. O. Iosif cu str. Gloriei, str. Stefan cel Mare cu str. Gloriei si strada Stefan cel Mare cu str. Eroilor de la Tisa. Se mentine relatia strazilor St. O. Iosif cu Stefan cel Mare pe o singura banda de circulatie pe sens.

„Intersectiile str. Asachi cu str. Stefan cel Mare, str. Cronicar I. Neculce cu str. stefan cel Mare, str. Cermena cu str. Stefan cel Mare se pot realiza numai cu relatia de dreapta. In vederea evitarii blocajelor in trafic recomandam participantilor la trafic urmatoarele trasee alternative: relatia N-V se va putea realiza pe urmatorul traseu: de la intersectia str. Pestalozzi cu str. Stefan cel Mare pe str. Iepurelui – str. St. O. Iosif – str. Stefan cel Mare (pe o banda de circulatie pana la intersectia cu str. 1 Decembrie) – Calea Stan Vidrighin; relatia S-N se va putea realiza pe urmatorul traseu: Calea Stan Vidrighin – str. Stefan cel Mare (pe o banda de circulatie, intre str. 1 Decembrie si str. St. O. Iosif) – str. St. O. Iosif”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

De asemenea, pentru asigurarea fluentei traficului pe str. Eroilor de la Tisa, pe tronsonul cuprins intre Aleea F.C. Ripensia – str. Cluj se va institui sens unic in directia Aleea F.C. Ripensia – str. Cluj. Pe Bulevardul Eroilor de la Tisa va ramane sens dublu pe tronsonul cuprins intre strada Guttenberg si Aleea F.C. Ripensia.

„Relatia V-E se va putea realiza pe urmatorul traseu: str. Victor Babes – str. Cluj – str. Surorile Martir Caceu – str. Podeanu – Calea Stan Vidrighin. Relatia E-V se va putea realiza pe traseele: Varianta 1 – Calea Stan Vidrighin – str. Podeanu – AL. F.C. Ripensia – Bd. Eroilor de la Tisa – str. Victor Babes; Varianta 2 – Calea Stan Vidrighin – str. Podeanu – str. Cerna – str. Guttenberg – bd. Eroilor de la Tisa – str. Victor Babes”, mai spun reprezentantii Directiei Tehnice din cadrul Primaria Timisoara.

Nici tramvaiele nu vor mai circula pe tronsonul dintre Piata Traian si Piata Banatul din 28 aprilie.

CITESTE SI: Se intrerupe circulatia tramvaielor pe mai multe linii din Timisoara! Ce trasee sunt afectate si care sunt alternativele

5,5 milioane de euro investeste Primaria Timisoara pentru reabilitarea strazii Stefan cel Mare, din care 4,4 milioane vin de la Uniunea Europeana, bani pe care nu-i mai dam inapoi. Lucrarile sunt executate de firma Porr Construct si trebuie sa fie gata in 9 luni de la semnarea contractului. Asta inseamna ca, cel mai probabil, anul viitor in primavara abia se va circula in mod civilizat in zona.

Vor fi 4 benzi de circulatie, cate 2 pe sens, trotuare noi, piste de biciclete si spatii verzi noi. Vor fi si lucrari in subteran, pentru alimentarea cu apa, canalizare, retele termice, dar si lucrari de iluminat public.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Imi spune cineva si ce mijloc de transport v-a face legatura intre Complex si Piata Traian? Michelangelo este inchis, si asa circulatia este groaznica suntem obligati sa circulam cu masina?

 2. V-A face piciorusul tau frumos , cu mersul pe jos !

  • Croco, n-ai inteles. Lui Coco ii e teama ca va trebui sa circule cu masina. Mersul pe jos este de neconceput pentru domnia sa.

 3. Am inteles , prietene ! Tipul e disperat de alternativa si nu stie cum sa rezolve cei 600 m ! Ar mai fi varianta cu rolele , skateboard , bicicleta . Weekend placut !

 4. Si toate tiruile pe unde o sa mearga??
  Chiar nu se puteau face lucrarile astea dupa ce exista o centura in afara orasului???
  Michelangolo inchis, aia inchisa.. Pe unde o sa circulam oameni buni?

 5. Piciorusul meu nu se face mai frumos, dupa doua operatii….

 6. Te rog sa ma scuzi ! Departe de mine gandul sa jignesc sau sa indurerez pe cineva . Pur si simplu am gasit o alternativa la mersul cu masina . Imi pare ,sincer , rau …

 7. las ca am grije, daca ma mai votatzi