Noutati :

Incep lucrarile la Clinica de Balneologie din Timisoara cu bani europeni

27 iulie, 2021 - 11:49 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A fost dat startul lucrarilor la Clinica de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din Timisoara, clinica ce apartine de Spitalul Municipal. O parte a cladirii va fi demolata si va fi facuta o extindere a acesteia.

CITESTE SI: Zeci de migranti adunati de politisti si jandarmi in weekend de pe strazile din Timisoara. Cel mai mic avea doar 12 ani

Proiectul de reabilitare vizeaza Corpul B, construit in anii 1960, destinat activitatilor de ambulatoriu si avand o suprafata construita de 1560 mp. In prezent, clinica functioneaza la o capacitate redusa, iar bazinul cu apa termala nu a mai fost folosit din anul 2008.

Lucrarile vizeaza: desfacerea, respectiv demolarea partiala a zonelor cu cabinetele de electroterapie si sectia de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care sa respecte normele necesare institutiilor spitalicesti; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare si legatura cu corpul A; extinderea pe verticala, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultatie, legatura cu corpul A, lift exterior; o extindere noua, cu doua etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultatie, sali de tratament, vestiare, grupuri sanitare, avand la parter sectorul de hidroterapie recreat si la celelalte niveluri noi functiuni spitalicesti.

Corpul de cladire isi va pastra rolul actual de ambulatoriu si se va realiza o intrare principala din exterior, care va permite accesul direct in ambulatoriu al persoanelor cu dizabilitati si accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimba instalatiile interioare si retelele de utilitati si vor fi achizitionate dotari medicale si mobilier.

In data de 10 septembrie 2019 s-a semnat contractul de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. In noiembrie 2020 a fost lansata licitatia pentru desemnarea constructorului, care a fost castigata in luna mai 2021, dupa analizarea contestatiei depuse de unul dintre participanti, de SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, cu o valoare de 12.880.071 lei fara TVA, durata de executie a lucrarilor fiind de 21 de luni.

Concomitent, Primaria Timisoara pregateste documentatiile necesare si pentru reabilitarea corpului A de cladire, astfel incat in urmatorii ani sa avem o clinica complet modernizata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...