Noutati :

Incep lucrarile de peste 2 milioane si jumatate de lei pentru MultipleXity, Centrul de Tehnologie si Arta de la Timisoara

20 aprilie, 2022 - 07:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Dupa aproape 3 luni de la momentul in care s-a incheiat licitatia pentru gasirea unei firme care sa inceapa prima faza a constructiei Centrului de Tehnologie si Arta din Timisoara, a fost semnat contractul cu singurul ofertant.

CITESTE SI: Liniile de transport in comun din Timisoara pe care vor circula tramvaie, troleibuze si autobuze in noaptea de Inviere

Este vorba despre o asociere intre Rogera Prest Com SRL, ca lider, si Rogera SRL. Lucrarile ce urmeaza sa fie efectuate in prima faza se ridica la valoarea de 2.383.220 lei si trebuie sa fie realizate in 6 luni de la momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

Proiectul prevede reabilitarea fatadei Muzeului “Corneliu Miklosi”, la care se adauga inlocuirea pavajului din jur, instalarea de mobilier urban si modernizarea iluminatului, pentru a crea un spatiu dedicat nucleului creativ din Timisoara.

In cadrul acestui prim proiect urmeaza sa fie plantati 19 arbori, iar 3 pini maturi vor fi pastrati.

Investitia vizeaza modernizarea/realizarea a:
2408 mp de suprafata pavata cu piatra naturala
1012 mp de suprafata vegetala
857 mp de suprafata plantata cu graminee si plante perene

Dupa aceste interventii, va urma un nou proiect, mai amplu, de amenajare.

MultipleXity, asumat prin dosarul de candidatura pentru castigarea titlului de Capitala Europeana a Culturii, va fi amenajat in fostele ateliere de reparatii ale STPT, de pe bulevardul Take Ionescu.

MultipleXity va gazdui o cladire de 6500 mp care va fi construita in doua etape. Prima etapa va fi realizata si finalizata pe o suprafata de 2500 mp, iar a doua etapa va fi desfasurata pe 4000 mp. In final, Centrul va contine spatii multifunctionale, spatii pentru expozitii, laboratoare interactive pentru copii si adulti, zone de experimentare.

Aceasta va fi, in cele din urma, cea mai mare investitie asumata de Primaria Timisoara prin dosarul de candidatura Timisoara Capitala Culturala Europeana, unde a fost prevazuta in 2016 o suma estimata de 12 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un proiect fara farmec. O palma pentru OAR Timis. Un esec estetic si arhtitectural al administratiei.

  2. Aștept cu nerăbdare sa vad daca acest proiect va fi utilizat la ceva.

    • Vor fi create niște locuri de muncă ultra lejere pentru niște angajați cu dedicație, de unde se va putea aștepta cu seninătate ieșirea la pensie…

  3. Acest proiect va fi amenajat nu in fostele ateliere de reparatii ale STPT, ci in fostul Muzeu Corneliu Miclosi care exista in locatie. Se distruge un muzeu unic in tara, o mandrie pentru Timisoara, ca sa facem un proiect modern de arta. Sa uram un trist: Bun venit „cancel culture movement” in Timisoara! Bravo noilor edili care au dus mai departe tampeniile lui Robu, in loc sa le corecteze.