Noutati :

Incep in cateva zile lucrarile la a treia descarcare de pe Autostrada Vestului catre Timisoara, pe care vor circula 30.000 de masini zilnic, cu 100 km/h. Prima cercetare arheologica, inchisa

23 septembrie, 2021 - 10:54 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Dupa ce in luna martie a fost dat ‘ordinul de incepe a lucrarilor’, predate amplasamentul si bornele de reper pentru contractul de proiectare si executie a drumului de legatura de la Autostrada Vestului catre Sanandrei, iar in iulie a fost emisa si Autorizatia de Constructie, iata ca in octombrie se deschide santierul.

CITESTE SI: Pana la Craciun va fi asfaltat intreg Drumul Boilor, intre Timisoara si Mosnita. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau 

In vreme ce antreprenorul s-a ocupat de proiectare, primii care au trecut la treaba au fost arheologii. Cercetatorii au reusit sa inchida deja primul sit in care au facut sapaturi, astfel ca antreprenorul care a castigat licitatia pentru amenajarea drumului poate incepe amenajarea de santier.

Au avansat cercetarile arheologice pe traseul viitorului drum de legatura dintre autostrada A1 si DN 69 Timisoara – Arad, iar in scurt timp se va incepe realizarea de drumuri tehnologice pentru accesul pe santier si platforme pentru structuri.
In total sunt noua situri arheologice stabilite pentru a fi cercetate si descarcare de sarcina arheologica. Momentan, a fost inchis un sit arheologic si sunt in curs de cercetare alte cinci situri. Lucrarile de cercetare in vederea descarcarii de sarcina arheologica sunt realizate de Muzeul Judetean Satu Mare„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Aproape 30.000 de masini vor circula zilnic cu 100 km/h pe drumul de 10 kilometri

Va reamintim, contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului trecut. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

„Traseul drumului de legatura incepe cu circa 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km”, precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.

 

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Schimbați indicatorul ,,AEROPORT”, cu REMETEA !!!!!!! Mulți se încurcă !!!!!

  2. Stimati sefi, sefuleti, sefuti, … .
    Spuneti o data ferma cand centura va fi deschisa circulatiei si circulatia prin Timisoara va fi una normala?
    (Ma intreb ce ar fi daca toate astea s-ar intampla in Bucuresti?)