Noutati :

Incasari record la Directia Fiscala a Primariei! 6000 de timisoreni si-au platit taxele si impozitele in prima zi!

11 ianuarie, 2011 - 04:03 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

Timisorenii s-au imbulzit in prima zi de plata a taxelor si impozitelor. 6000 de contribuabili au stat la cozile interminabile de la Directia Fiscala ca sa-si plateasca darile, iar acest lucru a dus la incasari record: un milion de lei la bugetul local intr-o singura zi.

Primaria Timisoara isi asteapta contribuabilii din 10 ianuarie pentru plata impozitului pentru cladirile, masinile sau mijloacele de transport pe care le au in proprietate. Este vorba de peste 300 de mii de contribuabili. Ca in fiecare an, cei care vor veni pana in 31 martie sa-si plateasca impozitele beneficiaza de diminuarea diferentei de impozit datorat cu bonificatia stabilita de Consiliul Local, de 10%. In urma acestei actiuni de colectare a taxelor si impozitelor, reprezentantii municipalitatii estimeaza ca la bugetul local vor ajunge 412 milioane de lei.

Fata de 2010, impozitele din 2011 sunt aceleasi. Cu exceptia celor reglementate prin Ordonanta de Urgenta dupa cum urmeaza:
– cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu (majorarea anterioara 15%);
– cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu (majorarea anterioara 50%)
– cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

De asemenea, atat in cazul persoanelor fizice cat si al celor juridice, tot incepand cu 1 iulie, pentru autoturismele care au capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc, impozitul pe mijloacele de transport se majoreaza si se determina tot in functie de capacitatea cilindrica a acestuia. De asemenea, atat in cazul persoanelor fizice, cat si al celor juridice, tot incepand cu 1 iulie, pentru autoturismele care au capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc impozitul pe mijloacele de transport se majoreaza si se determina tot in functie de capacitatea cilindrica a acestuia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca au schimbat 100 de marci…

  2. Ingrozitor! 6000 de retardati…