Noutati :

Inca un pod din Timisoara intra in reparatii capitale. Va avea 4 benzi, trotuare si piste de biciclete. Decizia Consiliului Local

10 septembrie, 2019 - 09:51 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Se pregateste o noua lucrare de proportii, la unul dintre cele mai tranzitate poduri din Timisoara.

CITESTE SI: Psihologul de caini, la mare cautare in Timisoara. Ce ‘minuni’ poate face pentru prietenul tau necuvantator. Video 

Membrii Consiliului Local au aprobat, luni, studiul de fezabilitate pentru executia lucrarilor de modernizare la Podul Iuliu Maniu (Muncii), care leaga zona Garii de Nord de Resitei.

In total, podul are o lungime de 70 de metri si o latime de 21.

„In urma expertizei tehnice s-a constatat starea necorespunzatoare a suprastructurii, a elementelor de rezistenta care sustin calea, a infrastructurii, a aparatelor de reazem, degradari ale malurilor si modificari de albie, degradari in zona carosabila si trotuare”, se arata in raportul de specialitate care insotea proiectul de hotarare.

Acum se fac planurile pentru lucrarile de reabilitare a podului. Urmeaza sa fie inlocuita suprastructura cu una noua, mixta, din otel-beton. Pe pod se va circula pe 4 benzi de cate 3,5 metri, iar trotuarele vor avea si ele o latime de 3,25 metri, pe care se vor amenaja si piste pentru biciclete, iar pe marginea lor vor fi montate parapete. De asemenea, urmeaza sa fie inlocuite si scarile de beton cu unele din metal. Scarile, care vor fi si ele refacute, vor avea niste suporti pentru plante agatatoare.

Pentru reabilitarea podului sunt prevazuti peste 43.000.000 de lei, iar lucrarea ar urma sa fie executata in 14 luni.

Podul Muncii sau Regal ori podul de la Autogara sau de la Fabrica de Tutun a fost ridicat in anul 1913, pe locul unui vechi pod de lemn ce fusese reparat in 1898. S-a folosit structura unui pod metalic din Fabric. A fost vopsit in 1923 si consolidat in 1936 si in 1968. Constructia actuala dateaza din 1978.

In acest rastimp, timisorenii asteapta finalizarea lucrarilor de la celelalte poduri din Iosefin, Eroilor si Dragalina, aflate in mare intarziere, intrucat trebuiau sa fie gata inca din februarie. Primarul Nicolae Robu dadea zilele trecute asigurari ca cel putin Dragalina va fi deschis traficului pana la finele lunii septembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cu 9 milioane de euro, adica banii cu care se construiesc de la zero 2km de autostrada, ar trebui sa fie in stare sa repare un pod de 50m. da 14 luni pe asta e lumea a 4-a. nici in somalia nu dureaza atat.

  2. 9 milioane de euro?! 9 mil pentru 70 m de pod, adica peste 130.000 Eur/m :))) trebuia sa ma fac constructor si sa inchei contracte cu primaria Tm. faceam 3-4 proiecte si ma retrageam la casa de vacanta din Mallorca. vai si amar …

  3. Podul este in starea asta pentru ca nu se face nici un fel de intretinere de ani de zile, lucru ce a dus fara echivoc si la deteriorarea structurii. De fapt problema intretinerii infrastructurii deja existente, vad ca nu deranjeaza nici o institutie cu atributii de control… #ISC

  4. Cum, nu se inchide podul in timp ce inca se lucreaza la celelalte doua?

    • Stai jos prostovane 🤣🤣🤣

  5. Este un pod supra-dimensionat, total disproporționat față de structurile din jur. În locul său, era un pod mult mai adecvat zonei și ornat cu o feronerie foarte frumoasă, cu niște structuri curbate la capete. Se înălțau ca niște semne de întrebare. Era o feronerie stil Art Deco. A fost un pod frumos și care trebuia doar reparat și era OK. Dar în 1978, tovarășii de la conducerea orașului au decis ei că ne trebuia un ditamai podul, foarte greu de întreținut. Total neadecvat împrejurimilor.

  6. 70 m?

  7. Cu 9 mil de euro se poate darama actualul pod si construi unul nou cu 4 benzi pe sens, metrou integrat si posibilitate de deschidere pentru trecerea navelor pe Bega, si asta totul intr-un weekend cu vreme capricioasa.