In sfarsit. Se cauta o firma care sa largeasca la 4 benzi lotul cu stalpi de troleibuz pe soseaua Timisoara – Dumbravita – Autostrada Vestului. Licitatie de 7 milioane de euro

TIMISOARA. Dupa ce a incredintat deja contractul firmei Strabag pentru continuarea lucrarilor ramase nefacute de Tehnocer pe Lotul 2 Dumbravita – Giarmata – Autostrada, si se munceste in ritm sustinut, Consiliul Judetean Timis a lansat acum licitatia pentru a gasi o companie care sa largeasca la 4 benzi si Lotul 1 Timisoara – Dumbravita, pe segmentul cu stalpi pentru sustinerea firelor de troleibuz.

CITESTE SI: Din iunie, am putea circula pe primii 2 km gata largiti la 4 benzi pe drumul Dumbravita – Giarmata, soseaua ce leaga Timisoara de autostrada. Se misca lucrurile pe santier. Foto 

In privinta stalpilor, pentru ca Primaria Timisoara s-a opus cedarii acestora catre CJT, s-a ajuns si la o solutie agreata de ADR Vest prin care dintre cei aproximativ 200, vor fi mutati doar 70. Aceasta pentru a nu se pierde banii europeni pe care proiectul ii are asigurati.

 

Va reamintim, stalpii de sustinere a firelor de toleibuz fac parte dintr-un proiect vechi al Primariei Timisoara initiat in vremea administratiei Ciuhandu si inaugurat in anul 2015, prin care a fost extins transportul public metropolitan pana in Dumbravita. Proiectul a fost in valoare de peste 17 milioane de lei, finantat in cea mai mare parte de Uniunea Europeana. Nu s-a putut intreveni asupra acestuia timp de 5 ani, insa acesti 5 ani s-au scurs deja demult, iar stalpii pot fi mutati pentru a se putea largi soseaua. Singura conditie e, insa, acordul Primariei Timisoara ca beneficiar al intregii instalatii. Este insa de notorietate faptul ca edilul USR din Dumbravita nu isi doreste prea tare extinderea la 4 benzi a drumului prin comuna sa, iar o tergiversare a lucrurilor de catre seful sau de partid de la Timisoara ii este de ajutor, chiar daca s-ar pierde o finantare europeana mare. In ultimele luni, reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat in repetate randuri ca vor preda stalpii ‘agreati’ prin noua solutie doar constructorului desemnat de Consiliul Judetean.

Valoarea estimata a contractului este de 24.630.006 lei fara TVA, adica aproape 7 milioane de euro cu TVA pentru „Modernizare DJ 691: Largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara și Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975)”.

Tronsonul care are aproximativ 3 kilometri trebuie sa fie gata in 6 luni.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 29 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Daniel spune:

  Tare curios sunt sa vad cum.o să lărgească drumul, bănuiesc că o să facă banda de doi m lățime, și lucru de mântuială! Trebuie să înțelegeți că Românul vrea calitate, nu sunteți în stare.. lăsați pe alții care au habar și nu fura..

  • laurentiu spune:

   Te referi la USR-istii care isi dau banii de la administratie la partid in Timisoara ? La ei te referi, nu-i asa ? Doar ei sunt cei mai corecti si cei mai cinstiti, desi Fritz isi ascunde diploma si are nevasta membra de partid comunist si Latcau e condamnat penal, desi ei urlau FARA PENALI IN FUCNTII PUBLICE. Bine, fara penalii altora, cu penalii USR e voie in functii publice.

   • iooon spune:

    si vrei sa zici ca 2.3 milioane euro / km nu miroase a hotie? :))) poate tie nu iti miroase, cu timpul te obisnuiesti cu mirosul

 2. Daniel spune:

  Mă refer la toate partidele politice!

 3. Descarcarea spune:

  Daca oamenii care s- au ocupat de autostrada aveau cap, descărcarea pentru un oraș ca Timisoara nu s-ar fi făcut prin centrul unei localitati care depășește 20 000 locuitori. Unde nu e cap, nimic nu e! Pana acum erau trei benzi. Cea din mijloc era refugiu pentru accesul pe celelalte străzi. Daca vor fi 4 benzi, cate doua pe sens, vor fi ceva probleme pentru ca sunt multe străzi laterale.

 4. Rumburak spune:

  Troleibuzele noastre sint vechi și nu intenționăm să cumpărăm altele noi, nici nu ar mai avea rost după apariția autobuzelor electrice.
  Dupa finalizarea proiectului troleibuzele vor fi casate și toată lucrarea va fi nefolosita.