Noutati :

In sfarsit, e gata! Scoala de pe Doja si-a primit elevii in clase noi, dar multi copii inca invata dupa-amiaza

9 noiembrie, 2015 - 02:35 PM
Autor: Andreea Sonel      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Chiar daca lucrarile nu au fost complet finalizate la noua scoala de pe strada Gheorghe Doja, din zona Pietei Balcescu, la noua aripa a Liceului „Grigore Moisil”, zeci de elevi au inceput cursurile.  Au fost terminate 8 sali pentru clasele pregatitoare si clasa I. Mai este de lucru la subsolul cladiri unde va fi o sala de sport, un after-school dar si o sala de mese, care va fi gata luna viitoare.

Lucrarile la cladire ar fi trebuit sa se incheie in 2014, dar au fost gasite unele probleme la structura de rezistenta, asa ca au fost sistate pana cand problema a fost rezolvata. Proiectul a costat 1,6 milioane de lei si a fost sustinut in totalitate din bugetul local. Noua cladire respecta toate normele PSI, are detectoare de fum, dar si iesire de urgenta.

Unii parinti si-au exprimat temerea ca, in lipsa unui grilaj metalic, in dreptul iesirii dinspre liniile de tramvai, copiii sunt in pericol. Nicolae Robu le-a promis ca va gasi o solutie la aceasta problema.

Am realizat amenajarea parterului si a unei mansarde. Sunt 8 sali de clase. 4 la mansarda, 4 jos, fiecare clasa are vestiare, locuri pentru materiale didactice. Tot ce se vede in jur este nou nout. De precizat ca in aceasta scoala incalzirea se facea cu sobe cu lemne, acum am schimbat sistemul si avem o incalzire centrala„, a declarat Nicolae Robu primarul Timisoarei.

Desi le promisese elevilor de la Moisil inca de acum 2 ani ca, odata cu inaugurarea cladirii de pe Doja, toti vor invata dupa-amiaza, iata ca lucrurile nu s-au rezolvat nici acum.  5 clase de a IV-a vor face in continuare ore dupa-amiaza, deoarece, deschiderea noului imobil nu rezolva complet problema spatiilor din aceasta scoala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. „Starpiti” zecile de masini care parcheaza si circula prin zona, nestingheriti si NU SUNT NICI MACAR RIVERANI!
    2. Asigurati securitatea circulatiei pe trotuarul din fata scolii nu numai pe 6 -8 metri de la iesire, blocand parcarea si -la nevoie – montand gard de protectie. Este vorba de copii de 6 -8 ani, nu de adulti.

  2. Activista care are functia de inspector general , doarme, nu s-a trezit inca.

  3. Promisiunile desarte ale d-nei directoare au amagit zeci de elevi ai Lic. G. Moisil!!! Problema spatiului este departe de a fi rezolvata, dar asta nu se spune ci doar inaugurari cu surle si trambite!!!!!