Noutati :

Impozitul pe profit eliminat din luna august. Cine sunt contribuabilii care nu mai dau bani statului?

31 iulie, 2016 - 07:30 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Inceputul lunii august aduce vesti bune pentru o parte dintre contribuabili, dar si pentru agricultori. Mai multe categorii de contribuabili nu vor mai plati catre stat impozitul pe profit.

TVA redus de 9% in agricultura si scutirea de impozitul de 16% pe veniturile angajatilor din cercetare vor intra in vigoare de la 1 august.

Cota redusa de TVA de 9%, in loc de 20% in prezent, se va aplica pentru livrarea de ingrasaminte si de pesticide utilizate in agricultura, seminte si alte produse agricole destinate insamântarii sau plantarii, precum si prestarile de servicii de tipul celor specifice utilizate in sectorul agricol. Lista exacta a bunurilor si serviciilor pentru care TVA va fi 9% poate fi consultata aici.

Cercetatorii vor fi scutiti de impozit la fel ca programatorii IT. Mai precis, vor fi introdusi in categoria persoanelor scutite de la plata impozitului pe venit de 16% cei care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor din activitatea de cercetare – dezvoltare aplicativa si/sau de dezvoltare tehnologica.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...