Impartirea banilor la primarii isca samanta de scandal in plenul Consiliului Judetean Timis. Consilierii opozitiei se abtin de la vot!

TIMISOARA. Consilierii judeteni ai opozitiei, de la PNL si PDL sunt nemultumiti ca au fost convocati prea tarziu la sedinta de plen de vineri si ca nu s-au organizat sedinte de comisii pentru impartirea banilor pentru rectificarea de buget.

Liderul consilierilor PNL, Marian Vasile i-a atras atentia presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin ca nu a impartit corect banii pentru rectificarea de buget si ca cei mai multi primari de la PSD vor primi mai multi bani, comparativ cu cei ai PSD.

Am fost convocati in urma cu 24 de ore, am primit anexele cu 24 de ore inainte. Avand in vedere ca un plen nu se convoaca asa. De ce ne-am garbit? Multe puteau fi alocate plenului ordinar. Imi dau seama ca aici e vorba de altceva, e vorba de o misiune politica in plina campanie electorala. Trebuia sa meditam asupra sumelor de la guvern. Noi ar trebui sa votam orbeste, din punctul dumneavoastra de vedere. Media pentru primarii PNL si PDL este undeva la 150.000. Media pentru celelalte primarii e de 3 ori mai mare. Cum sunteti dumneavoastra presedintele intregului judet? Nu cred ca sunteti, avand in vedere sumele. Grupul PNL azi se va abtine de la a vota anumite proiecte legate de bani”, a spus Marian Vasile.

In replica, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a spus ca l-a chemat pe liderul PNL Timis si primar al timisoarei, Nicolae Robu, la consultari, dar ca acesta i-a trimis un e-mail.

L-am chemat pe Robu la consultare, aseara mi-a trimis un mail. Ne-am jucat de-a mailul sau sms-ul pe Facebook, am intrat si eu in jocul lui. Din punct de vedere al convocarii, am discutat martea trecuta rectificarea de buget. 2,3 milioane de lei am primit pe criteriul 4, pentru primarii. La caminele culturale nu e dat niciun leu. In afara de cele 3 vami, interesul nostru reprezinta deschiderea acestor puncte de frontiera. Unul este la Valcani si imi pare rau ca primarul a plecat de la dumneavoastra, este unul la Foeni unde primarul e la dumneavoastra”, a spus Bojin.

Vezi aici cum au fost alocati banii, pe fiecare primarie in parte!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...