FOTO: lugojinfo.ro
TIMIS. Două mașini s-au izbit puternic, duminică după-amiază, pe o șosea din Timiș.
CITESTE SI: Si batut, si cu banii luati. Jefuit de trei barbati intr-un oras din Timis, un tanar i-a uimit pe politisti
Accidentul a avut loc în estul județului, pe drumul care leagă Făgetul de Drăgșinești. Un șofer care circula dinspre oraș a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și a izbit o mașină care circula regulamentar.
În urma impactului, au fost răniți cei doi conducători auto, dar și trei pasageri din mașina șoferului ce a provocat accidentul.
„Din primele verificări efectuate la fața locului, s-a stabilit că un tânăr de 27 de ani a condus un autoturism pe DJ 681, dinspre Făget înspre Drăgsinești, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către un bărbat de 32 de ani, care circula din sensul opus de mers.
În urma impactului, au rezultat cinci victime, respectiv ambii conducători auto și trei pasageri din autoturismul condus de către tânărul de 27 de ani. Aceștia au fost transportați la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului„, au transmnis reprezentanții IPJ Timiș.
Ambii șoferi au fost verificați cu etilotestul, care a arătat că niciunul nu băuse.
Pareri
Azi s-a condus de zici ca toti erau batuti in cap si manati de 👹.
Nu pot să cred iarăși șoferii….adevărații donatorii de organe
Vezi ca vine caldura, sa stai in casa sa nu-ti puste capul de la dilatarea bioxidului de clei.
Special pentru dobitoci putzopalmisti🤢🤢🤮🤮 pe 2 roti (ma refer la cretinii care au impresia ca daca stiu sa-si tina echilibrul pe 2 roti asta ii face biciclisti. Am vazut la circ animale care reuseau sa mearga pe bicicleta, deci nu cred ca e suficient asta pentru a fi considerat biciclist. Biciclist e ala care stie legea! Nu mai zic sa o si respecte, e ceva prea complicat la unele specii🤡🤡, indiferent de mijlocul de locomotie folosit. ), am facut un efort 🤡😁🤡sa caut buletinul sigurantei rutiere pe 2024. Iata ca dupa ani de zile in care au exersat sa fie retardati, au reusit cretinii sa ajunga PE PRIMUL LOC:
„După cum demonstrează tabelul de mai jos, există unele diferențe în ceea ce privește specificul accidentelor rutiere grave produse în diferite condiții meteo. Se constată că cele mai multe accidente produse de abaterile bicicliștilor s-au produs în condiții de carosabil uscat (91% din totalul incidentelorde acest gen), ceea ce plasează abaterile bicicliștilor pe primul loc în clasamentul cauzelor de producere a accidentelor în condiții de carosabil uscat (provocând 500 de evenimente grave, cu 45 mai multe decât următoarea cauză – viteza neadaptată la condițiile de drum). Acest lucru trebuie corelat cu o prezență mai frecventă a bicicliștilor în trafic în condiții de vreme bună comparativ cu condițiile de ploaie sau zapadă, care determină o conduită mai prudentă.”
E clar, bai Putzopalmis? Stai in casa, vine caldura, ti se dilata bioxidul si-ti crapa capul ala de cornuta frustrata ca n-are masina.
Pentru BMW linia continuă este optională!
Mai Ioane, depinde de sofer, ma, nu de marca de masina. Ori crezi ca doar BMW-urile circula ca ceapa? Daca asta crezi… esti un bioxid, Ioane, casca si tu ochii in trafic sa-i vezi si pe conducatorii de alte marci. Nu conteaza ce masina a reusit sau nu sa-si cumpere dobi, e suficient sa se creada la volanul unui „bolid” spre care aspira si va conduce ca si cum l-ar avea.
de la G Scarlat:
„Cum le-am dat Apa Nova
Apa Nova a fost concesionată din considerente politice francezilor. Era atunci șantajul cu aderarea României la NATO și UE. E o poveste că managementul privat e mai eficient și de aceea s-ar fi concesionat serviciile de apă și canal din București.
▶️ Am văzut stilul francezilor când cereau asemenea lucruri. Erau foarte agresivi și aroganți. Pe 2-4 noiembrie 1998 l-am însoțit pe premierul de atunci Radu Vasile în vizită în Franța, unde s-a întâlnit cu președintele Jacques Chirac, premierul Lionel Jospin și președinții celor două camere ale Parlamentului.
▶️ Ne-au luat tare încă din ajunul vizitei. Comunicatul MAE francez după ce a prezentat programul vizitei, a încheiat cu susținerea Franței pentru aderarea României la NATO și a enumerat argumentele pentru care ne susțineau. Flancul estic etc. Voiau să arate că depindem de ei. De fapt nici nu se știa când mai urma alt val. Am aderat abia peste 6 ani, în 2004.
Despre aderarea României la UE MAE francez nu spunea nimic în comunicat, deși în decembrie urma summit-ul UE de la Viena, la care Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia și Cipru au fost invitate să adere iar România nu.
▶️ Într-o dimineață, conform programului, l-am asistat pe premier la întâlnirea cu oamenii de afaceri francezi, pe care i-a primit în salonul apartamenului său de la Hotel Crillon, un hotel istoric de lux situat în Place de la Concorde. Chiar mi-am amintit cu nostalgie de hotel, când am aflat din presă că la Hotel Crillon avea domiciliu obligatoriu Pavel Durov, fondatorul Telegram, care voia să depună mărturie la București că șeful serviciilor franceze i-a cerut să intervină în alegerile din România.
La întâlnire francezii i-au cerut direct premierului ca o firmă franțuzească să câștige concesiunea apei din București. Nici mai mult, nici mai puțin! Profesorii noștri de anticorupție ne cereau, cu alte cuvinte, “să iasă bine” la licitație.
Apropo, Franța a fost una dintre ultimele națiuni occidentale care a semnat Convenția internațională împotriva corupției, pentru că în contabilitatea franceză “comisioanele plătite în străinătate”, adică șpăgile, erau deductibile din profitul impozabil și nu doreau să renunțe la practica necesară expansiunii economice franceze în străinătate.
▶️ Premierul nu era de acord cu concesiunea apei din București și ca să scape de ei, știind că de față erau reprezentanți de la cele trei multinaționale franceze din domeniul apei, le-a zis: “Sunt trei companii interesate, spuneti-mi care anume să fie dintre ele”. Cei trei, deveniți brusc concurenți, au făcut fețe, fețe și au tăcut, iar premierul a scăpat fără să le promită nimic. Olteanul din Drăgășani era foarte abil.
Premierul, care era fiu de deținut politic naționalist și creștin, era foarte patriot. Când l-am însoțit la Budapesta, în primul mandat al lui Viktor Orban, premierul a ținut morțiș să vizităm Curtea Gojdu, ca să marcăm teritoriul și să le dăm ungurilor semnalul ca nu vom renunța la moștenirea noastră, Fundația Gojdu, la care totuși au renunțat mai târziu Băsescu și M.R. Ungureanu.
▶️ Cred că francezilor nu le-a plăcut deloc de noi, mai ales că vizita a debutat la Uzinele Airbus din Toulouse, dar nici acolo nu s-a legat nimic, premierul nu s-a întors cu comenzi în țară, așa că francezii au hotărât să ne umilească.
Pe vremea aceea România avea o aeronavă prezidențială cu care ne deplasasem și noi la Paris, așa că de la salonul oficial am ajuns direct pe pista aeroportului, lângă avion. Însă odată ajunși acolo, francezii ne-au pus să ne aliniem cu bagajele și au trecut pe lângă ele cu un câine antidrog.
▶️ Radu Vasile nu mai era prim-ministru când în martie 2000 Consiliul General al Municipiului București a semnat concesiunea Apa Nova, fostă Regia Generală de Apă București (RGAB) către multinaționala franceză Veolia, actiune sprijinită de un consilier prezidențial și probabil și de șeful acestuia.
▶️ Le-am dat francezilor mii de km de conducte și branșamente, stații de epurare, de pompare, amenajarea hidrografică de la Ciurel și mai ales două milioane de consumatori captivi, care urmau să le plătească lună de lună.
Francezii au scumpit apa de atunci de zeci de ori, spunând că vor face investiții. Asta putea să facă și un manager de la stat, nu știu de ce le-am mai dat averea noastră pe mână.
▶️ Este o idee specifică lumii a treia să concesionezi utilitățile. În Varșovia, acțiunile companiei de apă MPWKW sunt 100% ale primăriei.
Ungurii cred că au fost și ei supuși șantajului cu aderarea, pentru că au au dat tot în anul 2000, odată cu noi, un pachet de acțiuni la compania de apă din Budapesta Fovarosi Vizmuvek precum și dreptul de management unei firme unde erau acționare corporațiile Suez din Franța și RWE din Germania.
Numai că în anul 2010 au venit la putere naționaliștii de la FIDESZ în frunte cu Viktor Orban care au răscumpărat acțiunile, scurtând cu 10 ani perioada de concesionare.
De aceea sunt respectați ungurii și polonezii.”
Si pentru cei care si-au scos batzul din fuND, adica cei care au avut batz in fuND, nu inteleg de ce, dar e problema lor si ce baga, si ce scot din fuND!!!
(expresia cu batzul in fuND ii apartine lui Spritz, deci sigur e ok🤡🤡)
De la G. Scarlat, Fb, cu observatia pentru cei mai… neincrezatori (a se citi spalati pe bioxidul de clei): folositi si voi inteligenta artificiala daca cea naturala nu va e suficienta sa verificati. Cu observatia ca I. A. mai da si „gherle”, trebuie insistat cu ea pe alocuri sa nu o ia pe aratura.
„Nu a fost privatizare. Statele și-au împărțit România
▶️ Prin privatizare se înțelege transferul proprietății de la stat, la privat. Încă din 1990 s-a impus ideea că statul este un prost administrator și din acest motiv companiile, activitățile economice trebuie să se transfere de la stat la proprietari privați, ca să “se învârtă după soare”. Această mantră s-a repetat în România obsesiv, ca la yoghini, cu scopul spălării creierelor, pentru ca poporul român să accepte cele ce urmau, colonizarea economică și împărțirea României în sfere de influență.
▶️ Hălcile din economia națională nu au fost luate însă de companii private, ca să vorbim de “privatizare”. În România companiile de stat au fost preluate de companiile de stat din alte țări. Atunci de ce mai vorbeam despre efectele benefice ale managementului privat, dacă tot companii de stat, dar ale altor state, au preluat avuția noastră? Cu ce sunt mai sofisticați managerii statului din Kazahstan decât ai noștri, sau cu ce sunt mai integri grecii, italienii, austriecii s.a, reprezentanți ai statelor lor.
▶️ Unele dintre companiile de stat din străinătate care au preluat companii de stat din România aveau în întregime capital de stat. Altele, în special europene, au fost 100% de stat dar la începutul anilor 2000, în aceeași perioadă când au venit în România, să devină companii publice, așa că au scos niște pachete de acțiuni pe bursă, ca să își cosmetizeze chipul etatist. Dar acțiunile de pe bursă se mută de la unul la altul și actionariatul privat e fărâmițat, așa că în realitate tot statul controlează aceste companii, deși deține pachete minoritate, de circa 30%.
▶️ Rafinăria Petromidia, cea mai modernă, în valoare de 2,5 miliarde dolari, construită de Ceaușescu ca să rafineze petrol iranian, de calitate, fără sulf, a fost preluată de la Dinu Patriciu de Kazmunaygaz, compania petrolieră de stat din Kazahstan, una dintre cele mai înapoiate republici sovietice. Rezultă că la Petromidia nu a fost privatizare ci opusul ei, adică naționalizare, dar făcută nu de statul român, ci de cel kazah.
▶️ Romtelecom, operatorul național de telefonie, a fost preluat de OTE, compania de stat din Grecia. În 1998, când a preluat Romtelecom, OTE deținea monopolul de stat în Grecia.
▶️ Electrica Oltenia a fost preluată de CEZ, care aparține în proporție de 70% de statul ceh.
▶️ Engie a preluat distribuția și depozitarea de gaze într-o mare parte din România prin preluarea Distrigaz Sud Rețele și Depomureș.
La Engie statul francez deține 23,67% angajații companiei 3,27% Caisse des dépôts et consignations, adică CEC-ul din Franța, tot cu capital de stat deține 4,59% restul e pe bursă. Deci Engie e controlată de guvernul de la Paris.
▶️ Enel din Italia care a preluat Electrica Banat, Electrica Dobrogea, Electrica Muntenia Sud este controlată de Ministerul Economiei și Finantelor cu 23,6%, restul acțiunilor fiind pe bursă.
▶️ OMV a preluat Compania Natională Petrom. La OMV Guvernul Austriei deține 31,5% și ADNOC, compania de stat din Abu Dhabi deține 24,9%
▶️ Vivendi, cum se numea Veolia când a preluat Apa Nova din București era controlată tot de statul francez, în ciuda cosmetizării “corporatiste”.
▶️ Dubai Ports a devenit jucător mondial pe piața containerelor după ce a preluat terminalul de containere din Portul Constanța. Până atunci avea portul african Djobouti și un port din India. Exact după modelul OMV, puricele care a înghițit elefantul Petrom.
Politicienii care bat câmpii despre importanța strategică a Portului Constanța habar n-au ce vorbesc. Fără terminalul de containere Constanța nu e nimic.
▶️ Statul român antinațional a dat capacitatea de transport între România și Ungaria a conductei care va aduce gazul din Marea Neagră firmei MFGT, adică Magyar Foldgaztarolo Zrt, care este parte din grupul MVM, MVM Magyar Villamos Muvek Zrt, compania nationala maghiara care inglobeaza productia de energie electrica, transportul energiei electrice, depozitele de gaz si multe altele.
Adică statul român e rău administrator, că așa e statul, dar statul unguresc e bun și trebuie să administreze în locul statului român.
‼️ Dragi prieteni, vestea bună este că cele de mai sus pot fi întoarse. România se poate ridica din genunchi, dar cu o singură condiție, să fie condusă de oameni hotărâți, neînfricați, care știu ce vor și care țin cu românii. Ocazii să luăm înapoi ceea ce este al nostru vin mereu.
📌 CEZ a părăsit România și mai întâi a discutat cu statul român să-i facă o ofertă. Însă reprezentanții statului român și-au dat cu stângul în dreptul, ca să nu recupereze statul român Electrica Oltenia, ci să fie preluată de…australieni!
Dacă ar fi fost de-ai noștri la putere, așa ceva nu s-ar fi întâmplat și Electrica Oltenia ar fi fost la noi acum.
📌 Acum câțiva ani a expirat concesiunea lui Dubai Ports, însă în loc să băgăm un operator român, s-a reînnoit concesiunea
📌 În anul 2020 a expirat concesiunea pe 20 ani a lui Veolia la Apa Nova, dar în loc să li se spună “Adieu” și “Au revoir” francezilor, li s-a prelungit concesiunea până în 2037.
📌 Statul a avut o ocazie unică să întoarcă Petromidia sub controlul său. Kazahii nu își îndepliniseră obligația de a achita datorii către fisc de 600 milioane dolari, preluate de la Patriciu odată cu rafinăria. Statul putea preschimba datoriile în acțiuni ale Ministerului Finanțelor la Petromidia, însă a preferat să îi scutească pe Kazahi de datorie.
📌 Și Petrom s-ar putea întoarce în mâini românești, cu mijloace legale, imbatabile în fața oricărui arbitraj internațional. Nu întru în detalii pentru ca poate se întâmplă o minune și Dumnezeu își întoarce fața către români. Dacă ar veni niște patrioți la putere, nu trebuie să “sperie vânatul”.
📌 Dragi prieteni, acestea nu sunt vise, ci se întâmplă în jurul nostru. Ungurii au scurtat cu 10 ani concesiunea apei din Budapesta, care aparținea unei firme franco-germane. Croații și-au recuperat compania națională de petrol care fusese preluată de MOL din Ungaria.
Important este să nu ne pierdem speranța. Virtuțile creștinului sunt credința, iubirea și speranța!”
Ah, ce voiam sa spun: Colterm e o utilitate publica, nu? Pai sa avem incredere in Spritz ca va face „ce trebuie”, ca doara ne-a promis inca din campania pentru primul mandat, ala la care a candidat ilegal deoarece nu avea domiciliul in Timisoara.
Sa enumar actiunile intreprinse pentru „salvarea” Colterm, sau sunt cunoscute?🤡😁🤡
Recapitulare pentru fizarea ideilor;
de la B. Florescu – Fb:
„Economia României.
Am împrumutat o sutã de lei de la Fritz şi i-am dat banii lui Fritz sã-mi mulgã vaca. Laptele l-a luat Fritz în contul dobânzii, iar ca sã sting împrumutul i-am dat vaca.
Sigur, aş fi putut mulge vaca singur, dar mã sãlta DNA-ul.”