Noutati :

Iata care sunt cele mai bune universitati din lume in anul 2011-2012! Vezi clasamentul primelor 400!

16 octombrie, 2011 - 07:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Publicatia Times Higher Education World University a realizat clasamentul care le ofera studentilor din toata posibilitatea alegerii unei institutii de invatamant performante.

In metodologie se tine cont de proiectele de cercetare, de modalitatea de predare, de transferul de informatie si de activitatea la nivel international. Realizatorii clasamentului sunt 17.500 de academicieni din 137 de state, care au cautat excelenta in sectoare precum Arta si stiinte Umaniste, stiinte Sociale, stiinte ale Naturii, Tehnologie, Inginerie, Matematici si Medicina.

In clasamentul 2011-2012, primele 3 universitati sunt americane. Astfel, California Institute of Technology, de pe locul 1, este urmata de Harvard University si Stanford University. Pe locul 4 in clasamentul mondial, insa prima in clasamentul european este University of Oxford, din Marea Britanie, urmata de Princeton University din S.U.A. si Imperial College London din Marea Britanie, pe locul 8 in topul celor mai bune 400 de universitati din lume in 2011-2012.

Urmatoarele 6 pozitii din clasament sunt ocupate tot de universitati americane, precum University of Chicago, University of California, Yale, Columbia , University of California din L.A. si Johns Hopkins University.

Locul 15 este ocupat de o universitate europeana, de data aceasta nu una din Marea Britanie, ci una din Elvetia: ETH Zürich – Swiss Federal Institute of Technology Zürich. Urmatoarea institutie uropeana de invatamant este pozitionata pe locul 32, aceasta fiind Karolinska Institute din Suedia.

Abia pe locul 45 se mai gaseste o universitatea europeana, respectiv Ludwig-Maximilians-Universität München din Germania, urmata pe locul 46 de École Polytechnique Fédérale de Lausanne din Elvetia. Pe locurile urmatoare se afla doua institutii britanice, London School of Economics and Political Science si University of Manchester pe locul 48. Acestea sunt si singurele universitati europene care se numara printre primele 50 ale clasamentului.

In ultimii ani, studentii romani s-au indreptat catre universitatile olandeze, datoria costurilor relativ reduse ale studiilor si a numarului ridicat de burse pentru studentii straini. Prima universitate din Olanda aflata in clasamentul 2011-2012 este Utrecht University, pe locul 68, urmata de Wageningen University and Research Center, pe locul 75 si Leiden University, pe locul 79.

Printre primele 50 ale clasamentului celor mai bune 400 de universitati din lume se numara si trei universitati din Canada, respectiv University of Toronto, pe locul 19, University of British Columbia, pe locul 22 si McGill University, pe locul 28.

Cea mai buna universitate asiatica din clasament este University of Tokyo, din Japonia, care ocupa locul 30 in varianta 2011-2012 a topului. Aceasta este urmata de University of Hong Kong, pe locul 34, National University of Singapore, pe locul 40 si Peking University din China, pe locul 49. Universitatile asiatice ocupa niste pozitii relativ bune in acest clasament, tinand cont ca acestea se afla in numar de 9 printre primele 100 de institutii de invatamant superior din lume.

Cele mai bune universitati din Australia se afla pe locurile 37 si 38 in acest clasament, la un punctaj extrem de strans. Prima dintre acestea este University of Melbourne, urmata de Australian National University.

In clasamentul celor mai bune 400 universitati din lume nu se afla nicio institutie din Romania.

Vezi aici topul complet: www.timeshighereducation.co.ukInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...