Noutati :

Iancu, despre Mircea Sandu: ‘A incercat sa incarce actuala administratie a FRF cu responsabilitatea de a dezafilia Politehnica’

2 iulie, 2014 - 09:15 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
1
Fostul sef al FRF, Mircea Sandu a criticat zilele trecute decizia Adunarii Generale a FRF de mentine afiliata SC FC Politehnica Timisoara SA.  „Echipa nu joaca in competitii de doi ani! E un abuz si nu va ramane asa, e incredibil! Am facut si noi greseli, dar macar nu le-am facut voit”, a spus Mircea Sandu, care a emis cateva acuze si la adresa secretarului general al FRF, Gheorghe Chivorchian:  „Chivorchian e doar o prelungire a mainii lui Iancu… Unul dintre cei trei capi e acum in Federație. Nu are nicio acoperire ca aceasta Politehnica sa mai fie afiliata si va fi atacata aceasta hotarare, in instanta”,  a mai spus Sandu la Sport.ro.
Marian Iancu a raspuns acuzelor lui Sandu, explicand ca de fapt fostul presedinte al FRF este constient de abuzurile care au fost facute impotriva Politehnicii in timpul mandatelor sale si a incercat acum sa impinga si actuala conducere a Federatie spre o decizie ilegala, aceea de dezafieliere a Politehnicii.
„Va spun sigur ca daca putea dupa lege, administratia lui Mircea Sandu ne-ar fi dezafiliat,  dar nu au putut si atunci i-au incarcat cu responsabilitatea asta pe actualii administratori ai fotbalului romanesc. Pe 5 martie era trecut pe ordinea de zi discutarea situatei Politehnicii, iar Mircea Sandu ar fi putut, prin abuz, sa ia o decizie impotriva noastra, dar era responsabilitatea prea mare si l-ar fi costat apoi prea mult. Nu exista nici o acoperire legala ca sa se ia masura dezafierii noastre si de aceea Sandu a preferat sa lase ca acel punct de pe ordinea de zi sa fie prologat pentru viitoare Adunare, pentru a nu-si atrage el responsabilitatea”, a spus Iancu.
Fostul finantator de la Timisoara a explicat ca Adunarea Generala a FRF nu putea decide dezafilierea lui Poli pe motiv de neparticipare in competitii, pentru ca tocmai Federatia a fost cea care a scos abuziv echipele Politehnicii din competitii.
„Nu puteam fi dezafiliati ca nu suntem in competitie, pentru ca cea vinovata ca nu suntem in competitie e tocmai Federatia, care ne-a scos abuziv din competitie fara a trimite nici macar o notificare catre administratorul judiciar. Asta, desi Federatia a fost instiintata dinainte ca suntem in insolventa. Deci, printr-un abuz, fara sa fie citat administratrul judiciar, comisiile federale au luat hotararea de a ne scoate echipele din seniori din competitie pentru o datorie, o plata ce trebuia facuta la un jucator, fara a tine cont ca, fiind declansat deja procesul de insolventa, acel jucator trebuia inscris direct la masa credala ca sa-si primeasca banii. Uite, Rapidul a primit acum licenta de la TAS pentru ca datoriile catre jucatori pe care Comisia de Licentiere le-a luat in calcul cand a decis sa nu le acorde licenta, trebuiau inscrise la masa credala, clubul fiind in insolventa. Asa trebuia sa procedeze si Federatia la noi, dar nu a facut-o.  Chivorchian cunostea indeaproape ce sa intamplat in privinta noastra si de aceea le-a multumit celor din Adunarea Generala ca nu au marsat la ceea ce le-a lasat ‘mostenire’ Mircea Sandu. Chivorchian stia ca scoaterea echipelor noastre din competii a fost cu incalcarea legii si stie ca cei care au luat masurile acelea trebuie sa raspunda. Actuala administratie nu putea sa isi atraga raspunderea pentru un abuz al vechii administratii”, a spus Iancu.
Marian Iancu este convins ca, clubul sau este indreptatit sa ceara despagubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deciziilor luate de administratia lui Mircea Sandu.
„Noi am avut peste 300 de jucatori, din care pe doar o suta si ceva am reusit sa-i mentinem in co-proprietate dupa scoaterea echipelor de seniori din competitii, sunt pagube enorme. Acum toate acestea se afla pe masa judecatorului sindic si vor fi atrase raspunderile. Pentru ca s-a incalcat legea 85 a insolventei. Judecatorul va hotari ce si cum, dar foarte probabil Federatia va trebui sa plateasca pagubele. Bine, dupa ce se va da aceasta decizie, actuala conducere a Federatiei va putea sa atraga raspunderea in dreptul celor care au decis atunci, impotriva legii sa ne scoata din competitie. Mircea Sandu poate sa spuna ce vrea, e suparat pentru ca am avut actiuni foarte dure impotriva lui, insa legal, am fortat ca FRF sa repuna lucrurile in ordine si vom merge mai departe”, a spus Iancu.
Ca detinator al palmaresului Politehnicii, Marian Iancu este decis sa nu se opreasca pana se va  face dreptate si in ceea ce priveste folosirea abuziva a numelui si colorilor Politehnicii de catre ASU. ” Vom continua, pana cand palmaresul va fi doar in mainile celor care trebuie sa-l foloseasca,  sa nu mai fie folosit abuziv, cum s-a intamplat in ultimii 2 ani de catre ASU, cu complicitatea AJF Timis. Odata ce lucrurile vor fi puse in ordine si in aceasta privinta, vom avea o sedinta a masei credale si vom hotari ce vom face, daca vom reveni in competitie. Oricum, pe aceeasi baza pe care am fost mentinuti afiliati, o sa castigam si dreptul de a reveni direct in Liga a II-a, Adunarea Generala va lua decizia in cunostinta de cauza”, a spus Iancu.
AJF Timis a fost chemata deja la Comisia de Disciplina a FRF sa dea explicatii pentru incalcarea anumitor drepturi ale Politehnicii Timisoara SA. Prima infatisare trebuia sa aiba loc astazi,  insa judecarea a fost amanata pentru ca, deocamdata componenta comisiilor trebuie reconfirmata, in baza noului statut al FRF. Reprezentantii AJF Timis au ales sa nu se prezinte la Comisie, preferand a trimita doar documentele solicitate si sa-i lase pe reprezentantii ASU Politehnica sa intervina cu avocatii lor in aceasta cauza si sa se apere.
Termenul la care va avea loc infatisarea urmeaza sa fie comunicat de Comisia de Disciplina, dupa ce componenta acesteia va fi reconfirmata.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De cand Politehnica este clubul lui Iancu ?(a se vedea in con-
    tinutul articolului)