Ia fata Timisoarei. Primul oras din Timis care va avea parcare subterana in centru, zona ce-si schimba radical infatisarea

TIMISOARA. Dupa ce a reabilitat aproape toate strazile din oras, acum urmeaza sa realizeze prima parcare subterana.

CITESTE SI: Iata ca se poate. Au sosit banii. Buziasul, orasul aproape de Timisoara ce renaste cu fonduri europene, a recuperat banii cheltuiti cu reabilitarea Colonadei Imperiale, unica in Europa. Ce urmeaza 

Este vorba despre administratia locala din Sannicolau Mare, care face toate demersurile pentru ca, odata cu schimbarea totala ce va avea loc in centrul civic, sa amenajeze si o parcare cu cel putin 100 de locuri.

„E vorba de o parcare subterana in zona centrala a orasului. Si in Sannicolau am ajuns ca zona centrala sa fie destul de sufocata de masini si locuri de parcare sunt foarte putine. Cea mai eleganta solutie este o parcare subterana si, avand in vedere ca vom reabilita zona centrala, ar fi pacat sa nu facem parcarea si sa spargem iarasi peste 5 ani sa facem parcarea. O sa vedem care sunt costurile si o sa incercam sa facem aceasta parcare la nivel de oras. Noi estimam, dupa primele discutii pe care le-am avut cu proiectantii, un minim de 100 de locuri de parcare in zona primariei, vedem ce spun specialistii, daca putem, facem mai multe, dar daca nu, macar un minim de 100 de locuri de parcare„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare.

Deocamdata, reprezentantii administratiei locale nu au hotarat daca cei care vor parca in subteran, in centrul orasului, vor avea de achitat o taxa. Insa spun ca, daca nu va fi necesar, soferii isi vor putea lasa masinile in parcare, fara niciun cost.

Planurile pentru 2019 sunt mari in cel mai vestic oras al Romaniei. Centrul civic isi schimba infatisarea si se vor amenaja doua gradinite si o cresa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Solutii pentru viitor:
    1. Mutam „Timisoara” la Sannicolaul Mare, …
    2. Construim cele 5 parcari sub/supra-terane (5000 locuri?) din centrul Timisoarei!