Hack2Change – un nou hackathon organizat de Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. In cadrul proiectului EUROPEAN UNIVERSITIES – E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions (Universitatea antreprenoriala europeana promotor pentru regiunile inteligente si sustenabile) din care Universitatea Politehnica Timisoara face parte alaturi de alte cinci universitati europene, in zilele de 23-24 septembrie 2021 va fi organizat hackathon-ul Hack2Change. Tema principala abordata in cadrul competitiei va fi: „Regiuni inteligente si durabile” (”Smart and Sustainable Regions”), la care se mai adauga trei teme secundare: Economie circulara, Bunastare si imbatranire activa si Contributia umana la inteligenta artificiala.

Studentii Universitatii Politehnica Timisoara, alaturi de toti cei interesati de subiect, sunt invitati sa participe la evenimentul desfasurat in format online, avand posibilitatea sa descopere lucruri noi, sa interactioneaze cu echipe internationale si sa-si puna amprenta asupra viitorului regiunilor noastre Europene. Mai mult, participantii vor beneficia de sprijin din partea mentorilor si isi vor putea demonstra competentele intr-un cadru competitiv, reusind in acelasi timp sa isi extinda reteaua de networking prin crearea de contacte la companii nationale si internationale de renume, toate acestea in cele 36 de ore cat dureaza evenimentul.

Studentii, coordonati de mentori consacrati, precum Sl.univ.dr.ing. Silviu Vert (UPT), Sl.univ.dr.ing. Alexandru Iovanovici (UPT), Andrei Cosmin Munteanu (Cowork) si Mihai Balint (CityRadar), vor cauta raspunsuri la modul in care tehnologiile viitorului vor contribui la bunastarea cetatenilor oraselor inteligente, challenge-ul propus de UPT in parteneriat cu Cowork fiind intitulat ”How might we enrich the wellbeing of Smart City inhabitants?”.

Cateva dintre intrebarile pe care participantii le vor aborda in cadrul acestui challenge se refera la reducerea poluarii, reconfigurarea spatiului public, astfel incat sa se creeze oportunitati de sport pentru toata lumea, dar si la modalitatile prin care poate fi redusa risipa alimentara, in vederea consolidarii unei vieti urbane durabile. Echipa cu cea mai promitatoare solutie va fi aleasa de un juriu ca echipa castigatoare si va fi, desigur, recompensata.

Inregistrarea participantilor este deschisa pana pe 12 septembrie 2021 si poate fi facuta la https://eudres.eu/hackathon-2021.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Lyndica " profi " spune:

    haCK THAT
    BR…!