Guvernul a ratat jumatate din tintele stabilite cu Fondul Monetar International si cere mai mult timp

Executivul de la Bucuresti a trimis o scrisoare Fondului Monetar International prin care solicita mai mult timp pentru indeplinirea angajamentelor luate fata de acesta. Scrisoarea vine in contextul in care board-ul FMI se intruneste pe 26 iunie si va decide daca inchide sau nu acordul de stand-by cu Romania.

Potrivit scrisorii de intentie a Guvernului, Romania a indeplinit doar doua din cele cinci criterii de performanta si doua din tintele indicative stabilite pentru finele lunii decembrie 2012.

„Autoritatile din Romania isi reafirma angajamentul fata de programul economic sustinut de Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si de Banca Mondiala. Din pacate, in ultima parte a anului 2012, au existat derapaje in implementarea programului. Consolidarea bugetara a continuat, dar mai multe criterii de performanta stabilite pentru cea de-a saptea si cea de-a opta evaluare a programului au fost ratate si programul reformelor structurale a inregistrat intarzieri”, se arata in scrisoarea de intentie, citata de ziare.com.

Din scrisoare reiese ca au fost ratate criteriile de performanta privind activele externe nete ale Bancii Nationale a Romaniei, soldul bugetului general consolidat si carieratele bugetului de stat. De asemenea, nu s-au indeplinit nici tintele indicative stabilite pentru cheltuielile primare ale bugetului general consolidat, arieratele autoritatilor locale si cele ale intreprinderilor de stat.

Mai multe detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...