Noutati :

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind limitarea platilor in numerar

3 aprilie, 2014 - 05:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Daca aveti de efectuat tranzactii in numerar de mari dimensiuni, ar fi cazul sa va grabiti, deoarece autoritatile se pregatesc sa limiteze plata cu bani cash.

In sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat proiectul de lege care limiteaza operatiunile de incasari si plati in numerar la 5.000 de lei/persoana/zi pana la maxim 10.000 de lei/zi. Proiectul urmeaza sa treaca prin Parlament.

Potrivit proiectului, limitarea platilor in numerar se extinde si la alti operatori economici decat persoanele juridice: persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica. Proiectul va fi trimis catre Parlament.

Proiectul mai prevede limitarea incasarilor si platilor zilnice in numerar la 5.000 lei/persoana in cazul operatiunilor de plati in numerar sau de incasari in numerar efectuate de operatorii economici catre sau de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante sau alte drepturi, restituiri sau acordari de imprumuturi sau alte finantari.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor