Greu se naste Sala Polivalenta de la Timisoara. Primaria a predat amplasamentul catre CNI… inca o data

TIMISOARA. La mai bine de un an si jumatate de la momentul la care se terminau de judecat toate contestatiile depuse la licitatiile pentru documentatiile salii polivalente ce urmeaza sa fie construita la Timisoara si la jumatate de an de la semnarea contractului pentru intocmirea Studiului de Fezabilite, se face un nou pas spre punerea pietrei de temelie.

CITESTE SI: Roata panoramica, brad din leduri, inalt de 15 m, fulgi de zapada si globuri gigantice, patinoar si carusel, la Targul de Craciun de la Timisoara. Vom avea cu 100.000 de luminite in plus fata de anii trecuti 

Marti, in CLT a fost aprobata, inca o data, predarea amplasamentului pe care urmeaza sa fie construita sala polivalenta, in vecinatatea stadionului Dan Paltinisanu, catre Compania Nationala de Investitii, cea care va realiza investitia.

Practic, dupa ce in 2019 atat Consiliul Local Timisoara, cat si Consiliul Judetean Timis, predau fiecare catre Ministerul Dezvoltarii si catre CNI terenurile care erau luate in considerare, la acel moment, pentru construirea salii, acum alesii locali au votat o completare a hotararii din urma cu 3 ani, prin care se obliga sa asigure toate conditiile necesare pentru executarea investitiei.

Se aproba predarea catre Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naționala de Investiții ”C.N.I.” pe bază de protocol a terenului/ amplasamentului , domeniu public, situat in Timisoara, str. Aleea FC Ripensia nr.35 (CF nr. 446527 Timisoara) si nr.37 (CF nr. 446526 Timisoara), si aflat in proprietatea Municipiului Timișoara, in suprafață de 46.840 mp identificat potrivit Cărții funciare nr.446526, respective 3.955 mp identificat potrivit Cărții funciare nr.446527, liber de orice sarcini, în vederea și pe perioada realizării de către ”C.N.I.”a obiectivului de investiții „Construire Sala Polivalenta de 16000 de locuri, str« Aleea FC Ripensia nr.35-37, municipiul Timisoara, judetul Timis”
Art. 2: (1) Amplasamentul prevăzut la Art.1. se predă viabilizat, conform documentelor urbanistice, cu respectarea reglementărilor în vigoare.
(2)Nerespectarea acestei obligativități, constatată la data încheierii protocolului de predare sau ulterior acestei date, easte de natură a atrage răspunderea beneficiarului (UAT Municipiul Timișoara), CNI-SA asigurandu-și dreptul legal de actiune în justiție în vederea sancționării atitudinii culpabile a beneficiarului, inclusivsolicitarea de penalități și acordarea de daune interese, când prin neasigurarea unui amplasament viabilizat, beneficiarul a adus atingere drepturilor și intereselor legitime ale ”C.N.I”-S.A.
Art. 3: Se aprobă asigurarea finanțării de către UAT Municipiul Timișoara, jud. Timiș, a chetuielilor pentru racordurile la utilități (electrica, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat, etc.);
Art.4: Municipiul Timișoara, se obligă să asigure, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare penrtru depozitarea și organizarea șantierului;
Art.5: Municipiul Timișoara se obligă ca, după predarea amplsamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinatia acestuia și să asigure mentenanța pe o perioadă de minim 15 ani„, se arata in noua hotarare, care completeaza proiectul din urma cu 3 ani.

Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara va fi construita de Compania Nationala de Investitii, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, in apropierea actualului Stadion ”Dan Paltinisanu”.

In cel mai fericit scenariu, lucrarile la noua Sala Polivalenta ar putea incepe cel mai devreme in 2023, dar cel mai probabil in primavara anului 2024.

La finalizarea lucrarilor, aceasta va fi predata Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. JOS USL spune:

  jalnic ,penibil ce mai e de spus ….Nica&Simonis 2 papagali politruci care nu fac nimic ptr acest judet la Bucuresti .
  Moare Poli pana se va termina stadionul , o sa facem festivale comerciale ca de fotbal ce sa mai zici e in coma .

 2. vand Golf 4 spune:

  si daca incep lucrarile in 2024 pana se finalizeaza va dura cel putin 5 anii …deci 2030 e un termen realistic cand putem calca in aceasta sala daca se mai afec pana atunci .
  Daca nu se face stim cine este vinovatul , nu ? Fritzache 🙂

 3. dorel spune:

  Or sa faca pana la urma si o sala polivalenta, dar mai trebuie cheltuite alte doua pe proiecte si documentatii. Asa ne-am obisnuit dealtfel, daca luam exemplul bazinelor de inot !!
  Apropo, mai avem vre-o veste despre supraetajarea bazinului din Dacia ? dar de cel din Lipovei pentru care sa si semnat contractul de atribuire ? sau poate cel din Buziasului are mai multe sanse sa inceapa ??!

 4. clau spune:

  Cei care ne reprezinta la Bucuresti sint vai mama lor.Nu mai trebuie votati niciodata.

 5. Cris spune:

  DoNIMIC e de vina

 6. Paul spune:

  Să fie investiți în ceva util mai bine, o centură de ocolire nouă sau autostradă

  La modul obiectiv, cu excepția lui Popovici și Halep, sportul românesc de astăzi livrează contraperformanță totală pe toate planurile

 7. Mesterul Manole spune:

  Iarasi avem parte de locatii prost alese atat pentru stadion cat si pentru Sala Polivalenta.
  Stadionul ramane in aceeasi pozitie iar sala vine inghesuita pe langa el.
  Normal era ca Aleea FC Ripensia sa fie prelungita pana in Bulbuca iar stadionul si sala sa fie construite de o parte si alta a acestei prelungiri. Astfel ambele obiective ar fi fost pozitionate la vedere maxima, infrumusetand locul. Dar daca n-ai viziune, nu o ai. Dar te-ai cocotat in pozitii de conducere.