Gradina cu loc de joaca, un cabinet medical cu izolator, spatiu pentru carucioare si biciclete. Contract semnat pentru o noua cresa in Timisoara. Trebuie sa fie gata in mai putin de 1 an si jumatate

TIMISOARA. Se pregateste ridicarea unei crese la Timisoara, dupa ce autoritatile au semnat contractul cu firma de constructii care a castigat licitatia.

CITESTE SI: Din 9 au ramas 6 oferte pe lista scurta pentru cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania si vor fi anuntate in cateva zile. Aproape 325 de milioane de euro pentru segmentul lipsa de nici 10 km de pe Lugoj – Deva

Este vorba despre un plan vechi, al fostei administratii, de a amenaja o cresa pentru copiii din zona Ciarda Rosie, pe strada Nicolae Cocea. Proiectul pentru construirea noii crese a fost scos la licitatie de Primaria Timisoara in ianuarie, au fost depuse trei oferte, iar firma AVASI PRODCOM SRL a castigat licitatia.

Conform documentatiei care a insotit proiectul, „scopul este acela de a asigura pentru un numar de 38 de copii cu varsta de pana la 3 ani un mediu educational propice dezvoltarii psiho-motorii si sociale a acestora si de a-i pregati pentru invatamantul prescolar.
Constructia principala (cresa) va avea un regim de inaltime P+2Ep si dimensiunile maxime in plan de 43,53 metri x 45,95 metri.

Parterul cladirii va adaposti urmatoarele spatii: spatiu de primire al copiilor, acces personal cu vestiare filtru, spatiu pentru depozitare carucioare si biciclete, cabinet medical cu izolator, oficiu pentru personal, grupuri sanitare pentru personal si vizitatori, oficiu pentru servirea mancarii, biberonerie, spatiu colectare si evacuare deseuri, doua zone destinate grupelor mari (grupa de varsta 1 an – 3 ani), o zona destinata grupei mici (grupa de varsta 3 luni – 1 an) si un spatiu multifunctional.

Primul etaj al cladirii va adaposti urmatoarele spatii: spatii tehnice, bucatarie cu spatii de depozitare si preparare, grup sanitar pentru personal si un spatiu colectare si evacuare deseuri.

Al doilea etaj al cladirii va adaposti urmatoarele spatii: sala multifunctionala pentru sedinte, birouri administrative, grupuri sanitare pentru personal, spalatorie de rufe.

Constructia secundara (anexa) va avea un regim de inaltime P+1E si dimensiunile maxime in plan de 5,00 metri x 3,45 metri. Cladirea va adaposti urmatoarele spatii: cabina paza si grup sanitar (la parter), spatiu de depozitare (la etaj).

Spatiul exterior cresei este impartit in doua zone separate: zona accesului auto si pietonal al vizitatorilor, copiilor, personalului si pentru aprovizionare (care inglobeaza 9 locuri de parcare, spatiu de depozitare deseuri); zona destinata activitatilor cu copiii (care va fi dotata cu mobilier urban pentru relaxare si pentru joaca, pergole pentru asigurare unor zone umbrite si alei pietonale).” Principalele categorii de lucrari sunt: lucrari de pregatire a santierului, lucrari de terasamente si fundatii, lucrari de structura, lucrari de finisare, lucrari de izolatii (termice si hidro), lucrari de instalatii de apa si canalizare, lucrari de instalatii termice, lucrari de instalare de echipamente de incalzire, de ventilare si de aer conditionat, lucrari de finisare (tencuieli, zugraveli, vopsitorii, tamplarie, lucrari de instalatii electrice, lucrari de instalare de dispozitive de prevenire a incendiilor, lucrari de drumuri si parcari, lucrari de amenajari exterioare„.

Firma care a castigat proiectul are la dispozitie 16 luni pentru ridicarea noii crese de pe strada Nicolae D. Cocea.

Valoarea contractului este de 5.478.070 lei, fără TVA, adica aproximativ 1.300.000 de euro cu TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...