Opinia Timisoarei

Graba mare pentru gasirea unui constructor care sa continue Centura Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor: In primavara vrem sa reluam lucrarile pe santier

default

TIMISOARA. In doua-trei saptamani ar putea fi lansata licitatia pentru gasirea unui constructor care sa duca la bun sfarsit lucrarile la Centura Sud Timisoara. O spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a precizat ca, in baza noii legi a achizitiilor publice, al carei initiator a fost chiar el, procedurile vor fi scurtate, astfel incat in primavara sa se reia treaba pe santier.

CITESTE SI: Se reziliaza contractul pentru Centura Sud la Timisoara. Dupa doua intrari pe Lista Neagra a CNAIR si multe amenintari, constructorul n-a accelerat ritmul lucrarilor, ajunse cu chiu cu vai la 60%

Desi n-am vrut sa ajungem in aceasta situatie, am spus-o de numarate ori ca rolul meu nu e sa rup contracte si dupa sa ne chinuim sa gasim inlocuitor si sa se reia lucrarile. Avem exemple si in Timis (largirea drumului Dumbravita – Autostrada, dupa rezilierea contractului cu Tehnocer, n.r.). Am reziliat, probabil la finalul lunii februarie va fi terminat raportul pe ceea ce inseamna lucrarile ramase de executat si ceea ce s-a facut, astfel incat licitatia, dupa noua lege, sa o putem desfasura rapid si un constructor sa intre in aceasta primavara sa realizeze aceasta centura. Din cate stiu eu, finalul lunii februarie.. acest termen va fi respectat de CNAIR, pe procedurile legale, mult mai scurte decat erau inainte, sa poata face aceasta licitatie„, spune Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor crede ca un constructor serios ar putea duce la bun sfarsit lucrarea pe varianta ocolitoare sud in timp record.

Suntem undeva aproape de 60% cu lucrarile. Daca un constructor serios va face, sa stiti ca nu mai e mult de lucru, lucrarea se poate desfasura intr-un timp record, atat timp cat exsta mobilizare„, a mai spus Sorin Grindeanu vineri la Timisoara.

Ultimele imagini cu santierul de la Centura Sud filmate de la inaltime cu drona ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Sorin Grindeanu despre un nou sens giratoriu care sa asigure legatura cu Urseni: O reproiectare ne intarzie prea mult. Terminam asa cum e si gasim apoi solutii

Intrebat daca va da curs proaspetei solicitari a vicepresedintelui CJT Alexandru Proteasa in privinta adaugarii la proiectul Centurii Sud a unui nou sens giratoriu care sa asigure conexiunea cu localitatea Urseni, Sorin Grindeanu a fost transant. A precizat ca orice modificare a proiectului in acest stadiu ar insemna intarzieri uriase si, drept urmare, se va lua in calcul o solutie dupa finalizarea centurii.

CITESTE SI: Un nou sens giratoriu pe Centura Sud de la Timisoara care sa asigure conexiunea cu Urseni, cerut de vicepresedintele CJT, Alexandru Proteasa 

Undeva in urma cu un an, am facut o intalnire cu Nica si Fritz pe subiectul centurii, cand am convenit impreuna cu cei doi toate lucrurile, legate inclusiv de acest sens giratoriu, sa se termine Centura in forma proiectata de acum, urmand ca, ulterior, cu un pasaj sau ceva, sa vina dupa finalizarea lucrarilor, cu un alt proiect. Asta ar insemna multe alte lucruri, care duc la termene mult mai lungi. Anul trecut am hotarat toti trei sa mergem pe aceasta solutie. Am hotarat ca ulterior sa se vina cu o solutie care sa nu aiba efecte asupra executiei proiectului acesta. Hai sa finalizam asa, apoi gasim o solutie si pentru locuitorii din Urseni„, a precizat ministrul Transporturilor.

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit pentru luna decembrie a anului trecut. Constructorul a intampinat probleme si a ajuns si de 2 ori pe Lista Neagra a CNAIR. Cum nici noul termen nu a fost respectat, reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis sa rezilieze contractul.

Centura Sud de la Timisoara are o lungime de 25,69 km. Valoarea investitiei este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Exit mobile version