Noutati :

Gheorghe Ciuhandu si Ioan Cojocari au fost amendati cu 75.000 de lei! Sanctiunea a fost aplicata pentru nerepunerea pe functie a fostului arhitect-sef Sorin Ciurariu

19 iulie, 2012 - 11:17 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Mazilit de primarul Gheorghe Ciuhandu in urma cu doi ani, in urma acuzatiilor ca Primaria Timisoara ar fi pierdut un proces important din cauza sa, fostul arhitect-sef al orasului Sorin Ciurariu continua sa-si sustina nevinovatia in instantele de judecata.

Pana in prezent, judecatorii i-au dat castig de cauza si chiar i-au obligat pe mai-marii primariei sa-l repuna in functia de arhitect-sef, insa decizia magistratilor a fost ignorata complet de edilii locali.

Sentinta civila nr. 1683/21.12.2010 pronuntata de Tribunalul Timis si Decizia civila nr. 754/22 martie 2012 a Curtii de Apel Timisoara, prin care s-a dispus repunerea in functie a reclamantului, nu le-a dat mari batai de cap nici fostului primar Gheorghe Ciuhandu, nici secretarului Ioan Cojocari, care au incercat sa creeze un post special pentru Sorin Ciurariu, doar pentru a nu-l misca din functie pe noul arhitect-sef, Ciprian Cadariu.

Ciurariu a castigat postul inapoi si va fi repus in functie. N-a gresit nimeni, dar instanta l-a repus in drepturi si noi vom respecta hotararea judecatoreasca”, spunea Ioan Cojocari imediat dupa ce instanta i-a dat castig de cauza fostului arhitect-sef al orasului.

Desi sentinta judecatoreasca prevedea anularea hotararii de consiliu local prin care s-a desfiintat postul detinut de Ciurariu si reinfiintarea acestuia, pentru ca omul sa fie repus in drepturi, acest lucru nu s-a intamplat.

In aceste conditii, in data de 03.05.2012, dupa trecerea a peste 30 de zile de la pronuntarea deciziei reparatorii, Sorin Ciurariu s-a adresat din nou Tribunalului Timis, instantei de Contencios-administrativ si fiscal, pentru a cere ca Primaria Timisoara sa fie obligata sa-l repuna in drepturile pierdute in luna mai 2010. Totodata, reclamantul a cerut amendarea secretarului Ioan Cojocari si a primarului Gheorghe Ciuhandu cu cate 20% din salariu pentru fiecare zi de intarziere in punerea in executare a deciziei Curtii de Apel.

Am dat in judecata pentru punerea in aplicare a sentintei care obliga primaria sa ma repuna in drepturi. E o procedura fireasca, pentru a da de inteles ca noi, functionarii publici, meritam sa fim tratati cu mai mult respect. O sa raman in functia de sef de birou si o sa continui demersurile pentru punerea in aplicare a sentintei”, spunea Ciurariu imediat dupa sesizarea instantei de judecata.

La randul sau, secretarul Cojocari s-a declarat extrem de surprins de gestul justitiar al fostului arhitect-sef. “Ne cere 20% din salariu pe zi de intarziere in punerea in aplicare a sentintei. Daca suntem considerati vinovati sau buni de plata, o sa trebuiasca sa-i dau salariul meu pe un an lui Ciurariu. Am facut munca patriotica. Nu-i corect, el stie care e procedura, ca e functionar vechi. Muncesti aici, esti aici in colectiv, stii care-i situatia si totusi faci plangere la instanta. Eu cred ca a facut o treaba de sicana!”, a protestat Cojocari.

De ce ii era frica lui Nea Jean, nu a scapat! Recent, Tribunalul Timis a admis capatul de cerere referitor la amendarea persoanelor vinovate de neexecutarea sentintei care prevedea repunerea lui Ciurariu pe functie.

Astfel, prin sentinta din dosarul 3523/30/2012, atat fostul primar Gheorghe Ciuhandu, cat si secretarul Ioan Cojocari, au fost amendati cu 20% din salariu pentru fiecare zi de intarziere din perioada 23.04.2012-24.05.2012. In conditiile in care salariul secretarului Cojocari, conform declaratiei de avere postate pe site-ul institutiei, este de 7.270 de lei, iar cel al fostului primar Ciuhandu de 5.800 de lei, rezulta ca Ciurariu ar trebui despagubit cu peste 2.500 de lei pe zi pentru nerepunerea in functie. Mai exact, pentru perioada 23.04.2012-24.05.2012, domnia sa va “incasa” din salariile lui Ciuhandu si Cojocari peste 75.000 de lei… In ciuda eforturilor noastre, nu am reusit sa aflam opinia celor doi despre decizia instantei de judecata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O noua porcarie a justitiei! Acum ne putem explica de ce au inflorit in Timisoara tot felul de vile cu arhitectura aiuristica, chiciuri ale unor tigani. Acest arhitect, Ciurariu, le-a permis asta. Numele il da de gol. Ar trebui ca in numele primarilor care nu mai sunt, sub conducerea carora au aparut palatele care au facut din Timisoara mica Viena, sa-l dam in judecata pe acest Ciurariu pentru arhitectura de satra pe care a agreat-o! Pe el si pe toti cei care si-au batut joc de oras, construind pe case superbe tot feluri de turnuri si turnulete nascute intr-un orient ancestral!