Gata. Putem arunca molozul, mobila veche sau resturile vegetale la cele 4 puncte de colectare RETIM din Timisoara, gratis. Programul de functionare

TIMISOARA. ”Planul de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public„ va fi pus in aplicare incepand de saptamana aceasta.

CITESTE SI: Sauna la 40 de grade in birourile Incuboxx. 100 de angajati disperati, ramasi fara aer conditionat in cladirea inteligenta de 4 milioane de euro, la Timisoara 

Practic, de joi, timisorenii vor putea arunca deseurile voluminoase la cele 4 puncte de colectare ale RETIM, gratis. Acestea sunt amplasate pe Calea Torontalului, pe strada Torac, pe Avram Imbroane si la Podul de pe Calea Sagului.

Practic, in fiecare dintre locatii vor fi instalate 3 containere de cate 20 de metri cubi, in care se vor putea arunca separat deseurile vegetale, deseurile voluminoase de uz casnic si deseurile rezultate din constructii si demolari.

Fiecare din cele 4 puncte de colectare va fi supravegheat de o persoana desemnata de operatorul de salubritate, iar la finalul fiecarei zi de lucru, containerele vor fi golite. Poate depune deseuri orice persoana, cu sau fara buletin de Timisoara, insa actul de identitate va trebui prezentat doar pentru ca operatorii sa poata tine o evidenta a depunerilor facute de catre cei care vin la punctele de colectare.

Pentru a putea fi depuse, crengile trebuie sa fie taiate la 50 cm si legate in manunchi, iar frunzele si iarba trebuie sa fie depozitate in saci. in cazul deseuri voluminoase de uz casnic este recomandata demontarea / dezasamblarea lor (doar piese de mobilier, saltele). Deseurile provenite din locuinte, generate de activitati de reamenajare si reabilitare interioara si/sau exterioara a acestora trebuie depozitate in saci rezistenti la actiuni mecanice (fara polistiren, poliuretan, vata minerala si bazaltica).
Este necesar un document de identitate in vederea verificarii cantitatilor maxime lunare permise, in conformitate cu prevederile proiectului de hotarare din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timisoara:
• Deseuri vegetale: 3 mc/persoana /luna
• Deseuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoana/luna
• Deseuri rezultate din constructii si demolari: 1 mc/persoana/luna

Punctele de colectare din Calea Torontalului si de pe strazile Torac si Avram Imbroane vor functiona de luni pana vineri, intre orele 9 si 19, iar sambata intre orele 8 si 16. La punctul de la Podul din Calea Sagului programul de colectare este de luni pana vineri intre orele 9 si 17, iar sambata intre orele 8 si 16.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Que spune:

  Era si timpul. Sper sa puna si mai multe si-n alte locatii.

 2. Cousteau spune:

  Vineri 9.08.2019 pe strada Torac la ora 10:00 AM nu era nici un container.
  Totul e o minciuna.

 3. Lucian spune:

  Felicitari pt initiativa!

 4. Bogdan spune:

  Pod calea sagului, nu exista nici un container. 09.08.2019 ora 12:00.

 5. Claudiu spune:

  🙂 incercati pe Torontalului 🙂
  am fost ieri si containerul de moloz e disponibil numai pt betoane si caramizi 🙂 adica ar trebui sa fie din demolari… si puse doar in saci de rafie 🙂 e praf in ochi actiunea

 6. elena spune:

  si noi cei din Calea Buziasului ? le caram in spate pina in capatul opus al Timisoarei ?