Noutati :

Garnizoana militara din centrul Timisoarei NU mai apartine Armatei! Ce se va intampla cu cladirea?

29 octombrie, 2015 - 10:40 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a primit de la Minsterul Apararii Nationale cladirea Garnizoanei Militare din centrul Timisoarei, mai exact din Piata Libertatii.

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin spune ca, in principiu, isi doreste sa mute acolo Biblioteca Judeteana. Bani din fonduri proprii nu vor fi, insa, spune liderul judetului, ‘ne bazam pe fonduri guvernamentale sau europene’.

Am primit documentatia pentru preluarea de la Ministerul Apararii Nationale. Urmeaza sa stabilim studiul de fezabilitate, dar in principiu imi doresc sa mutam acolo Biblioteca Judeteana. Apoi, vom face o parcare la Centrul Militar din 700, avand acum convingerea ca putem face biblioteca si birourile la garnizoana. Am asteptat pana am primit aprobarea de la Ministerul Apararii Nationale. Lucrarea nu va putea fi facuta pe fonduri proprii, va trebui sa gasim alta o formula, pentru ca valoarea va fi suficient de mare. Vor fi fonduri guvernamentale sau europene”, a declarat Titu Bojin.

In mandatul trecut se vorbea despre construirea unui Centru Judetean pentru Sustinerea Afacerilor chiar in curtea fostului Centru Militar Zonal aflat in apropierea Pietei 700, acolo unde acum se afla o parcare a Consiliului Judetean Timis. In acest Centru urma sa fie mutata Bibiloteca Judeteana. In 2011 cladirile de acolo au fost demolate, iar pe acest teren a fost amenajata parcarea.

Acum, Consiliul Judetean Timis si-a schimbat planurile. La Centrul Militar urmeaza sa se construiasca o parcare supraetajata cu 6 nivele, iar la Garnizoana, cladire preluata zilele acestea, se va muta bibiloteca judeteana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cladirea se poate „dona” unor persoane care au cele mai mari case din Timisoara, care au bani pentru refacerea cladirii.

  2. Mai devreme sau mai tarziu, tot birt o sa o faca.

  3. Tiganilor adica?