Garda de Mediu a amendat Primaria Timisoara cu 60.000 de lei pentru mizeria de pe strazi. Ce masuri urgente au cerut comisarii

TIMISOARA. Au constatat ceea ce timisorenii vad de luni de zile pe strazi si se revolta. Pentru jegul de pe strazi comisarii Garzii de Mediu au aplicat amenda Primariei care nu e in stare sa asigure serviciul de curatenie.
Aceasta in conditiile in care angajatii municipalitatii nu reusesc nici sa-i mobilizeze pe maturatorii firmei Brantner cu care are contract si nici sa-i controleze pentru a se asigura ca-si fac treaba.

CITESTE SI: Mizeria de pe strazile din Timisoara, ‘bucuria’ proprietarilor de spalatorii auto. ‘Nu stam o clipa, e nebunie’

Pe langa amenda de 12.000 de euro, comisarii au dispus masuri urgente.

Urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timișoara, comisarii GNM CJ Timiș au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localității, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați.
Pentru neconformitățiile constatate comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sanctiune contravențională, în valoare de 60.000 lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din OUG 195/2005 cu modificări și completări ulterioare și au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a unui grafic de salubrizare pe străzi„, transmite Luci Musuroi, comisar sef Garda de Mediu Timis.

Coordonarea, monitorizarea, evaluarea si controlul furnizarii serviciilor publice locale si a prestatorilor acestora„, se afla printre atributiile city-managerului Matei Creiveanu, cel ales de Dominic Fritz dintre ‘sute de CV-uri’. Verificarea felului in care se face curatenie pe strazile orasului se afla cuprinsa in contractul de management pe care Matei Creiveanu l-a incheiat cu municipalitatea la momentul angajarii sale in Primaria Timisoara.

Va reamintim, firma Brantner are un contract incheiat in 2019 cu Primaria Timisoara, pe 4 ani, pentru suma maxima de 18 milioane de euro.

Zilele trecute, primarul Dominic Fritz a spus ca in acest an va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea ii plateste firmei care, teoretic, asigura curatenia stradala in Timisoara si a anuntat ca pentru urmatorul contract de salubrizare va cumpara serviciile unui consultant.

CITESTE SIA gasit o solutie la mizeria din oras. Dominic Fritz creste cu 8 milioane de lei banii pentru firma de curatenie Brantner. Va cumpara si serviciile unui consultant extern pentru viitorul contract de salubrizare pentru Timisoara

In campania electorala, Dominic Fritz promitea un program de curatenie ‘Zero gunoaie in Timisoara’, cu 3 directii de actiune, sustinand pe atunci ca orasul e murdar, iar faptul ca Primaria nu-si face datoria denota o lipsa de respect fata de cetateni.

VIDEO: cititor opiniatimisoarei.ro

UPDATE: City-managerul Timisoarei, mesaj sfidator pentru comisarii Garzii de Mediu care au amendat primaria pentru mizeria de pe strazi: Sa se duca sa vada si miile de tone de gunoaie de pe traseul Centurii Sud

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Acum, Fritzache, îndreaptă-te împotriva firmei de curățenie, că altfel amenda o plătim tot noi, nu tu, din banii tăi… Și mai fa studii de fezabilitate pt toate tâmpeniile pe care le visezi noaptea, că sacul e fără fund…

  • Fritzache sa se indrepte impotriva cui vrea el. Firma de curatie face curatenie unde i se spune sa faca! ce sa vezi … nu comanzi lucrari, nu ai curatenie !

 2. primarul general al Capitalei, Plicușor Ban, a dispus efectuarea unui studiu cu privire la cele mai bune modalități de a neutraliza ciorile din Cișmigiu; consultanța a costat mai mult decât va costa operațiunea în sine, care nu se va derula de către consultant, ci de către angajații primăriei;

  -un ex-ministru usere al sănătații a achitat o consultanță de 25 de milioane de lei pentru a obține fonduri publice în valoare de 5 milioane de lei;

  -PNNR, care pretinde că atrage la buget 15 miliarde de euro fonduri nerambursabile de la UE, conține un buget de 2 miliarde de euro pentru consultanță; unul dintre consultanții care vor suge cei mai mulți bani din acest buget (cu care s-ar fi putut construi 10 spitale ultradotate sau 500 km de uatostradă sau 1000 de km de cale ferată de mare viteză sau laserul de la Măgurele)

  • Bati campii cu gratie, nu a achitat niciun ministru usr ist 25 de milioane de lei, ai auzit si tu ceva pe la antena3, dar n ai inteles exact ce, esti un spalat pe creier de al lui gadea. E vorba de 25 de milioane de euro aprobati de comisia europeana ca si consultanta din pnrr pe 1.7 MILIARDE de euro alocati tot din pnrr pt construirea de spitale. Eu zic ca cei din comisia europeana stiu mai bine cat si pt ce au aprobat banii care vin de la ei decat rafila si borfasii din psd.

 3. Mare mincinos, dar nu se lasa, el tot vrea primar…

 4. Firma care a fost angajata sa mature strazile, simuleaza ca face curatenie. Salariatii societatii nu sunt supravegheati cum isi fac treaba, iar inspectorii din primarie sunt toti orbi. Desi strada pe care locuiesc face parte din tabelul cu strazile ce ar trebui maturate, acest lucru s-a intamplat o singura data, la inceput.

  • toate strazile din tm fac parte din lista. dar primaria alege pe ce strazi sa se faca. daca strada dvs nu a fost curatata este pentru ca primaria a hotarat asta ! intrebati primaria cat a platit efectiv din bugetul alocat pe curatenie

 5. gunoaie in primarie => gunoaie pe strazi

 6. Li se rupe lor de amenda asta pe care tot prostii o s o plateasca.Pana nu vor fi date amenzi pe persoana fizica celui responsabil nu se va rezolva absolut nimic.

 7. Adevarul este ca daca iti speli masina azi ,pana ajungi acasa este la loc poate chiar mai murdara!
  Am 40 de ani dar asa de murdare starzi in Timisoara nu am vazut!

 8. Obiectiv gândind factura ar trebui plătită de cel puțin două , dacă nu chiar trei, aș zice eu:
  – firma de salubritate care a fost prinsă pe picior greșit cu zona neigienizată la acel moment,
  – primăria ca beneficiar direct al acestor servicii,
  – o bună parte din comunitate care aruncă peste tot deșeuri.

  Din păcate, nu îți trebuie educație ca să fi civilizat, ci doar bun simț și respect.
  Dincolo de granițele noastre, societățile respective au bunul simț și respectul în ADN, pentru că există o întreagă cultură care pune în centrul ei protejarea mediului înconjurător.
  La noi este EVUL MEDIU(L) ÎNCONJURĂTOR.
  Ca să va puteți face o imagine de ansamblu asupra situației la modul general și a zonelor contaminate cu deșeuri din oraș precum și distribuția acestora pe zone vă invit să instalați pe telefonul dumneavoastră App #TrashOut ce este folosită pentru identificarea și gestionarea zonelor de deșeuri. După cartarea zonelor, autorităţile sunt informate cu privire la zonele afectate.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=me.trashout

  Numai bine tuturor.

 9. #revolutiabuneiguvernari: Primaria Timisoara amendata pentru mizeria de pe strazi.

 10. Clotide A. și Dominic F. sunt amendatii de serviciu, cei mai incompetenți primari din tara. Bravo PNL.