Noutati :

FOTO! S-au turnat primii kilometri de asfalt pe pista de biciclete de pe Bega, in aval de Timisoara. Cand ajungem pe doua roti in Serbia?

5 septembrie, 2014 - 01:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
9

TIMISOARA. Prinde contur pista de cicloturism ce va porni in aval de Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, si va conecta localitatile Utvin, Sinmihaiu Roman, Uivar si Otelec, pana la granita cu Serbia.  Primii 7 kilometri din acest traseu au fost asfaltati, anunta Apele Banat, iar alti 20 de km sunt pregatiti pentru operatiunea de asfaltare.

Traseul pistei urmeaza exact linia digului Begai, fiind paralel cu Canalul Bega, situat pe coronamentul digului, si are lungimea de 37 kilometri si latimea de 3,5 metri din care 2 metri asfalt si 1,5 metri acostament de piatra sparta.

Traseul acestei piste cicloturistice din Timis va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizata in Timisoara.

Pista face parte din proiectul amplu pe care Administratia Bazinala de Apa Banat il are in derulare in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenjanin din Serbia.

In cadrul acestui proiect, sarbii vor face partea lor de pista de pista de biciclete care va lega Zrenjanin-ul de frontiera cu Romania.

Proiectul beneficiaza de finantare europeana nerambursabila de 2.346.495 euro in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera România – Republica Serbia si are ca  termen de finalizare 28 martie 2015.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. SA VEZI ACUM MASINI CE VOR RULA PE PISTA ASTA :((

 2. propun sa se realizeze niste stalpi din 250 in 250 de m.
  unul in mijloc si alti doi in lateral, pentru a evita accesul masinilor, tractoarelor sau al carutelor

 3. Of, of. Dictatura biciclistilor. S-au trezit hipsterii sa zice „Bine, acu’ ca avem pista hai sa punem stalpi pe mijloc sa fie doar a noastra”. La capcane pentru pietoni plasate in lateral n-ati gandit inca? Ar merge, nu? Prosti sunt unii.

  • E chiar asa absurd sa ceri ca pe o pista de BICICLETE sa circule doar bicicletele? De ce se ataca toti cand ceri un astfel de lucru banal? Faptul ca tu esti old-school si mergi pe jos este admirabil (mersul pe jos face piciorul frumos) dar nu trebuie sa sari la gatul hipsterilor care cer un lucru de bun-simt: sa te poti plimba cu bicicleta pe un traseu linistit, nu cu frica de vreun sofer-dovleac care vrea sa se dea si el rotund de toamna cu masina lu’ tata…

 4. @ha : probabil nu iti place aceasta idee pentru ca ai fi unul dintre incultii care ar intra cu masina pe acea pista de BICICLETE 🙂

  • Nu, hipstere, eu sunt mai old school de felul meu, eu merg pe jos. Nu te hiperventila.

 5. De unde incepe aceasta pista? Unde se poate intra pe ea?

 6. Din Serbia se poate ajunge direct in Montenegro, adriatica, deci vom fi conectati la marea Adriatica!

  • Hai ca asta chiar ar fi mega tare :)) Stiu ca ai zis-o la gluma, dar mai in gluma mai in serios… chiar ar fi spectaculos sa ai asa o pista de la noi pana la adriatica