TIMISOARA. Recepția noului corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timișoara se apropie de final, iar aici vor fi mutate primele trei secții. Mai sunt doar câțiva pași de făcut, iar la vară, cel mai probabil, primii pacienți vor fi tratați aici.
Pentru încheierea recepției mai e nevoie de un document, o hotărâre de Consiliu Local și de intabulare.
”Mai lipsește să plătim taxa de 6 lei către ISC, nu cred că e o mare provocare, și apoi putem să intabulăm clădirea. Este ultimul pas înainte să dăm clădirea în administrarea Spitalului de Copii. Deci, va urma un HCL prin care predăm oficial cheile spitalului”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Spitalul se va deschide in etape, pentru ca nu are toata aparatura, echipamentele si mobilierul necesare.
Primarul Timisoarei a anunțat că trei secții ale Spitalului de Copii se vor muta din vechea în noua clădire. Este vorba despre Urgențe, Neonatologie Prematuri și ATI.
”Într-o prima etapă, o să mutăm temporar anumite secții cu dotările deja existente aici, dar, bineînțeles, că speranța este ca această clădire să fie dotată în întregime cu dotări medicale noi. Pentru asta am făcut mai multe încercări în trecut, care din păcate nu au adus roade, dar acum, la a treia încercare, deci al treilea proiect de dotări la care lucrăm, a treia linie de finanțare, sperăm să fie cu noroc.
Am depus anul trecut în decembrie împreună cu Spitalul de Copii un proiect în valoare de 80 de milioane de euro care include și dotarea completă acestui corp și construcția unui nou corp de clădire care o să lege clădirea veche cu această clădire nouă și bineînțeles că suntem într-un strâns contact cu Ministerul Fondurilor Europene și sperăm să câștigăm această finanțare, pentru că asta este șansa cea mai apropiată să putem dota acest spital”, a declarat Dominic Fritz.
Fritz mai spune că Ministerul Sănătății are propria responsabilitate pentru dotarea noii clădiri a Spitalului de Copii, mai ales ca toti ministrii au facut promisiuni pentru Louis Turcanu.
”Eu sunt sigur că și Ministerul Sănătății vede propria responsabilitate în această dotare, deci eu sunt încrezător că și cu fonduri europene sau cu alte fonduri vom reuși să dotăm acest spital și bineînțeles că fac și acest apel să nu lăsăm acum această clădire să fie goală”, a adaugat Dominic Fritz.
În anul 2013, clădirea are adăpostrea secția de Pneumologie a Spitalului de Copii din Timișoara a fost eliberată și retrocedată, în baza unei hotărâri judecătorești, familiei de romi Cârpaci. Pentru că avea nevoie de spațiu pentru funcționarea spitalului, Primăria Timișoara a început în anul 2014, din bugetul local, construirea unui nou corp de clădire. Banii au venit pe rând, cu țârâita, și de la bugetul național. În total, s-au cheltuit circa 12 milioane de euro. Clădirea ar fi trebuit să se finalizeze în 2016, însă din lipsa banilor si din pricina constructorilor, lucrările au durat mai mult. În anul 2020, când fostul primar, Nicolae Robu a predat mandatul noii administrații, stadiul lucărilor era de 95 la sută.
Pareri
Contributia administratiei Spritz dupa 5 ani? Face Spritz apel🤡😁🤡😁🤡 Cu fonduri europene, cu alte fonduri, cu orice, cineva sa vina sa termine ce nu au reusit neterminatii astia in CINCI ANI!!! Dar taxe si impozite marite, indatorarea orasului prin credite stupide pentru aberatii, pierdere se fonduri europene, asta pot ai lui Spritz🤡😁🤡
Basti, ma🤢🤮🤮
Domnule intre_bare, dumneavoastra sunteti sigur ca este nevoie de acest spital? Afectiunile copiilor nu se trateaza la spital, domnule intre_bare. Pe vremea lui Stefan cel Mare cand se comunica prin telepatie nu existau spitale pentru ca nu era nevoie. Romanii se tratau cu fructe de padure, aer curat si apa de izvor, apa romaneasca care nu este H2O ci informatie, domnule @intreb_are. Dumneavoastra stiti ce inseamna asta?
Vrei sa sugerezi ca Spritz nu a terminat acest spital deoarece e un admirator al medicinei din vremea lui Stefan cel Mare? Sau poate chiar e un admirator al lui Curatenie Generala?🤡😁🤡
Poti sa ne spui ce e aia „informatie”? Dar asa, cu cuvintele tale, fara sa copiezi de pe vreundeva? Ti-am dat greu, stiu🤡😁🤡 Vezi ca in dexonline sunt scrise niste abureli, incearca sa intelegi de pe wiki cat de complexa e „informatia”. Si apoi, daca tot te plictisesti asa tare tare, vezi in functie de diverse domenii ce inseamna „informatie” si vino si spune-ne si noua daca apa poate sau nu sa vontina informatie.
„A fi domn e o intamplare, a fi om e lucru mare”, dar tu bioxid ai fost, in trioxid te-ai transformat.
Basti, ma, si sa nu te intorci oana nu intelegi cat de cat ce e aia informatie, bine?🤡🤡