FOTO! Prezenta impresionanta la recrutarea de stewardese din Timisoara. Frumusetile Banatului vor sa plece la Doha

Gaturile celor cazati la Hotelul Timisoara s-au sucit duminica pana la limita rezistentei. In jur de 200 de frumoase, pretendente la un job de stewardesa, au luat cu asalt sala rezervata de compania aeriana de stat din Qatar pentru depuneri de CV-uri si testari.

Alaturi de ele, concurenti pe aceleasi locuri de munca, au fost si cativa baieti carora nu le este frica sa zboare cu avionul. Toti, in picioare si cu mana intinsa in sus, trebuie sa ajunga la 212 centimetri inaltime, dupa cum li s-a spus in debutul prezentarii despre jobul de insotitor de zbor. Recrutoarele, venite special din statul arab pentru a ii alege pe cei mai „valabili” candidati, au precizat ca nu au voie sa dea detalii despre activitatea companiei si nici despre procesul de angajare.

„Nu stiu cine nu ar vrea un astfel de loc de munca. Fata de ce poti gasi in momentul de fata in Timisoara, dar mai ales fata de banii pe care ii poti castiga muncind aici, este mult peste. Am o gramada de colegi si prieteni care isi cauta de munca, am vazut si eu cat este de dificil sa te angajezi. Sunt care incearca luni de zile sau chiar ani. Sunt dispus sa plec chiar si departe de casa, nu am motive sa stau pe aici”, a spus Sasa Petrovici, 33 de ani, care a venit dintr-un sat de pe Clisura Dunarii dornica sa-si incerce norocul la… Doha, unde este situata baza companiei Qatar Airways.

Modul in care se face selectia s-a dovedit a fi unul anevoios, parintii si sustinatorii candidatilor trebuind sa petreaca ore bune pe holul hotelului, iar asta doar cat a durat prezentarea locului de munca si cate o scurta  cuvantare sustinuta de fiecare pretendent.

„Am venit sa imi sustin fiica, a fost decizia ei sa incerce. O incurajez pentru ca in Romania par sa nu mai fie locuri de munca. Atunci trebuie sa gasesti orice fel de modalitate sa traiesti in lumea asta. Atat timp cat avem guvernanti care nu stiu sa faca decat taxe si impozite si nu stimuleaza aparitia locurilor de munca sau revigorarea economiei, normal ca fiecare cetatean care o duce greu trebuie sa caute solutii sa poata trai”, a precizat Dragos Terente, 51 de ani, din Arad.

Devotamentul, de baza

Intrebati care ar fi cel mai important atu pe care il pot avea in meseria de „flight attendant„, niciunul dintre tinerii concurenti nu a ghicit raspunsul corect. Era „devotamentul fata de companie”, li s-a explicat. Apoi, trebuie sa mai ai si „open mind”, adica sa fii deschis catre o noua cultura, mai exact catre cea araba, complet diferita de cea de acasa, din Romania.

„Mi se pare o oportunitate foarte buna sa calatoresc, sa cunosc alte locuri si sa ma dezvolt ca si persoana. Am terminat Facultatea de marketing, dar in prezent nu am un loc de munca. N-as zice ca e chiar greu sa-ti gasesti de munca in Timisoara, dar nu este satisfacator ce am gasit pana acum. Asa ca am hotarat sa incerc la o companie care nu e din Romania”, a explicat Dana, o timisoreanca in varsta de 24 de ani.

Tinerii nu s-au lasat descurajati nici de eventualele probleme pe care le-ar putea pune un astfel de job. „As vrea sa fiu insotitoare de bord pentru ca ai ocazia sa vezi toata lumea, cred ca asta este motivul principal. Am facut Dreptul, insa acum nu lucrez. Cred ca sunt si parti mai grele ale meseriei, dar ne vor invata ce sa facem in caz de urgenta sau situatii mai grele. Se lucreaza si multe ore, este mult de lucru, dar sper ca va fi bine. Sincer, cred ca e un loc de munca mult mai bun decat ce as gasi aici in Timisoara”, a spus si Ioana Toposan, in varsta de 24 de ani.

Fiecare dintre cei aproximativ 200 de tineri care si-au depus dosarele spera la un viitor loc in avioanele care decoleaza din Doha spre toate colturile lumii. Bineinteles, nu toti vor reusi, chiar daca recrutorii au spus ca, daca ar fi dupa ei, ar angaja pe toata lumea. De maine, pentru cei preselectati vor urma noi sesiuni de testari si interviuri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.