Noutati :

FOTO! Clubul Juventus Timisoara vine cu o noua perspectiva in fotbalul juvenil banatean. Ce inseamna Vest Liga!

11 martie, 2014 - 11:22 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Sub sloganul ‘Noi iubim fotbalul’, clubul Juventus Timisoara se va axa exclusiv pe cresterea si formarea tinerilor fotbalisti. Iar cei mai mici jucatori vor avea si ei campionatul lor!
Sub sloganul ‘Noi iubim fotbalul’, clubul Juventus Timisoara se axeaza exclusiv pe cresterea si formarea tinerilor fotbalisti si incearca sa vina cu o alternativa fata de practicile folosite in majoritatea cluburilor pentru aceste catogorii de varsta.
„Ne-am dorit sa facem altceva. Un altfel de proiect. Se stie ca in Banat, Poli Timisoara e un brand si orice parinte e mansru sa-si vada copii acolo, este si LPS Banatul. Dar la nivel juvenil, nu exista o varianta suta la suta privata, care sa ofere altceva. Ceea ce incercam noi este ca parintele sa nu mai fie implicat, sa nu mai trebuiasca sa duca si sa aduca copilul de la teren, iar copii sa aiba la baza respectiva toate conditiile de care au nevoie”, a explicat presedintele clubului, Antonio Badescu.
CS Juventus Timisoara are in prezent peste 50 de copii, impartiti in trei grupe: o grupa de copii nascuti in 2002, o grupa de Under9 si una Under 8.
„Cei din grupa de 2002 au inceput fotbalul in 2008 la Electrica, au trecut apoi la Auto si din 2013 au trecut la Juventus. I-am inscris in campionatul de Juniori D, unde participa cate 10 echipe in fiecare serie, la Cupa Danone(7+1) si in Interliga Romano-Maghiara, impreuna cu cei de la Porto Bega. Problema a fost cu grupele de 2005 si 2006 pentru care in momentul de fata nu exista un campionat la nivel judetean, grupele se intlneau saptamanal si jucau intre ele fara a avea o competitie organizata. De aceea noi am venit cu ideea de a infiinta noi un fel de Interliga, Vest Liga, destinata echipelor de U9 si U8”, a explicat Badescu.
Campionatul celor mai tineri fotbalisti va debuta pe data de 29 martie si va reuni echipe de copii cu varste de 8 si 9 ani din 7 judete: Timis, Arad, Caras-Severin, Bihor, Hunedoara, Alba si Sibiu. Se vor alinia la start cate 16 echipe la fiecare din cele doua categorii de varsta urmand sa se joace cate 5 etape in tur si 5, in retur, fiecare echipe urmand sa dispute cate trei jocuri pe etapa. Turneul este oranizat impreuna cu FC Colterm Timisoara, iar partidele se vor disputa pe bazele Colterm si Covaci.
Baza de la Covaci este si locul in care isi desfasoara antrenamentele copii de la CS Juventus Timisoara, in baza unei intelegeri cu Florin Mascovescu, care s-a implicat si el in noul propiect, iar distanta pana la baza de la Covaci nu este un impediment pentru copiii din Timisoara, care au la dispozitie un microbuz care ii duce si ii aduce acasa. Si, cel mai important, atat transportul cat si celelalte conditii sunt asigurate deocamdata gratuit de catre club. „Deocamdata nu se plteste nimic. Am pornit pe partea de promovare si am stabilit ca pana la finele lui 2014 facem promovare. De la incputul lui 2015 vrem ca fiecare parinte sa devina membru al clubului nostru si sa participe cu o anumita cotizatie anuala, un fel de socios”, a mai spus Antonio Badescu.
Desi culorile clubului sunt alb-negru, cei de la Juventus Timisoara spun ca numele ales nu are nici o legatura cu celebrul club italian. „Am stabilit sa se numeasca Juventus pentru ca am pornit pe partea juvenila si la asta ne vom rezuma. Noi nu ne dorim o echipa de Liga a V-a sau de Liga a IV-a, ci doar sa crestem copii. Cand vor ajunge la o anumita varsta vom incerca probabil sa facem parteneriate cu diferite echipe de la liga a IV-a sau mai sus”, a mai spus Badescu.
Cei de la CS Juventus au in plan sa infiinteze cat mai repede, cel putin inca doua grupe: „Vrem grupe de 2007, 2008 si chiar de 2009, desi cu ultima e foarte greu”, a explicat Badescu.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...