Noutati :

FOTO! Burleanu si Chivorchian s-au intalnit cu Robu si Bojin. FRF va infiinta primul centru regional de excelenta, la Timisoara

23 iulie, 2014 - 01:25 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Vizita oficialilor FRF din urma cu trei luni nu a ramas fara urmari. Primaria Timisoara a incheiat un contract cu Federatia, urmand sa sprijine centrul regional in care se vor forma viitorii jucatori  ai echipei nationale.
 Conducerea FRF doreste sa puna bazele a opt centre regionale de excelenta pentru copii si juniori in tara, iar la Timisoara se va deschide primul dintre acestea.
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal , Razvan Burleanu si secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian au facut o vizita in capitala Banatului si in urma cu trei luni, pentru a se interesa de conditiile pe care le ofera Timisoara in ceea ce priveste infrastructura, pentru pregatirea tinerilor fotbalisti, iar acum au revenit pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului de colaborare cu Primaria.
‘Este a doua vizita a noastra la Timisoara, iar in toata aceasta perioada am fost in permanent contact atat cu domnul primar cat si cu celelalte persoane din cadrul administratiei locale, astfel incat astazi sa putem sa incheiem deja un protocol de colaborare intre Primaria Timisoara si FRF in ceea ce priveste infiintarea la Timisoara a primului centru de excelenta. Aceasta campanie este cea mai mare care se desfasoara in acest moment la nivel european, in ceea ce priveste copiii si juniorii. Vrem sa realizam cele 8 centre de excelenta intr-un interval de maxim 2 ani de zile ‘, a spus Burleanu.
Burleanu si Chivorchian s-au intalnit la Primaria Timisoara atat cu primarul Nicolae Robu, cat si cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, dar si rectorul Universitatii Politehnica, Viorel Serban.
‘ In ceea ce ne priveste, noi Primaria Municipiului Timisoara suntem total deschisi sa sprijinim o astfel de initativa, sa ne implicam in ea ca parteneri, pentru ca pe de o parte, dispunem de infrastructura necesara, iar pe de alta parte, in Timisoara a existat mereu o preocupare pentru crearea unui cadru de pregatire a copiilor si juniorilor mai ales in domeniul fotbalului. Iar ceea ce se doreste sa se faca este ceva ce reprezinta un alt nivel de abordare fata de ce s-a facut pana acum in diverse locuri din tara. Partener principal este Primaria, dar eu as dori si conducerea FRF agreaza sa implicam si CJT si Universitatea Politehnica. Se stie ca Universitatea Politehnica are o baza sportiva exceptionala si la nevoie si parte din aceasta baza ar putea fi folosita in acest proiect”, a spus Robu, care a dezvaluit in ce va consta implicarea Primariei: „Primaria se angajeaza sa puna la dispozitie infrastructura sportiva, terenuri de antrenament, de joc, sa administreze aceasta structura, sa asigure cazarea acestor copii, trasportul scolar si scolarizarea lor. In acest sens, dorim sa se constitie o clsa speciala de 25 de elevi la LPS Banatul in care sa se grupeze acesti copii care se vor pregati la nivel de excelenta in fotbal”, a mai spus primarul.
Centrul va functiona din toamna acestui an, iar la Timisoara vor ajunge cei mai buni juniori din zona.
„Ne dorim sa dezoltam un centru un aceasta zona, pentru ca exista un palier larg  de talente, pe care in urmatorii ani dorim sa le aducem catre loturile reprezentative, totodata, prin acelasi timp acest proiect vrem sa dam o stabilitate cluburilor care investesc in copii de la 7 pana la 14 ani pentru ca, asa cum se stie, dupa 14 ani copii crescuti in aceste centre pleaca in diferite parti , iar noi doim sa-i stabilizam aici. Cred ca la Timisoara acesta dezvoltare fotbalistica se va vedea in urmatorii 3-4 ani prin jucatorii care vor aparea la loturile nationale si pe prima scena a fotbalului romanesc. Si, de ce nu, ca acesti copii sa poata sa evolueze si la echipa actuala a Timisoarei, care sper sa se numeasca in viitor Poli Timisoara”, a spus Gheorghe Chivorchian.
„A inceput deja activitatea departamentului de scouting al FRF impreuna cu cea a Scoalaii Federale de Antrenori. Acest  va porni cu 25 de copii, dar finalitatea va fi ca in fiecare Centru sa se pregateasca pana la o suta de copii. Departamentul de Scuting al FRF se va deplasa si in alte tari, gen Italia, Spania, unde exista comunitati de romani si acolo vom selecta copii pe care o sa incercam sa-i aducem in aceste centre”, a mai spus Chivorchian,
Marcel Puscas v fi cel care se va ocupa din partea Federatiei de Centrele regionale de excelenta pentru copii si juniori.
„Copii din aceste Centre vor fi inscrisi intr-o competitie superioara varstei pe care o au, iar noi vizam ca dupa doi-trei ani de intruire in acest centru, deja sa-i putem aduce catre prima liga, iar daca Timisoara va avea o echipa in prima liga ne va fi mult mai usor”, a mai spus secretarul general al FRF.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...