Noutati :

Fostul director al STPT Nicolae Bitea: Administratia Fritz minte cu nerusinare ca sa-si acopere incompetenta! Cifrele cu care demonteaza acuzatiile primarului Timisoarei

15 martie, 2022 - 08:59 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Fostul director al Societatii de Transport Timisoara reactioneaza dupa tirul de acuzatii lansat luni de primarul Dominic Fritz care e nerabdator sa schimbe Consiliul de Administratie al STPT, lasand sa se inteleaga ca societatea se indreapta spre insolventa. Edilul a dat vina pe ‘greaua mostenire’ acuzand fosta conducere ca a a facut angajari pe pile si nu a facut o reorganizare a activitatii. Nicolae Bitea arata din nou ca acestea sunt minciuni sfruntate.

CITESTE SI: Dominic Fritz, nerabdator sa schimbe Consiliul de Administratie de la STPT: Interesul sa nu fie pentru angajarea unor pile de partid, ci pentru o reforma 

Am urmarit declaratiile primarului Dominic Fritz referitoare la situatia de la STPT, precum si asa-zisele justificari aduse pentru a motiva solicitarea de demitere a Consiliului de Administratie al acestei societati. intrucât am fost director general al STPT in perioada la care se refera primarul Timisoarei, trebuie sa fac anumite precizari, pentru ca timisorenii au dreptul sa cunoasca situatia reala, bazata pe fapte care se pot oricând verifica si nu total distorsionat, asa cum incearca administratia Fritz sa faca.

Pentru a inlatura din start orice speculatii, ma voi referi strict la aspecte concrete, cu cifre si date verificabile, care figureaza in evidentele societatii si prin care se poate demonstra chiar si la ora 3 noaptea (ca sa-l citez chiar pe primarul municipiului) ca administratia Fritz minte de ingheata apele ca sa-si acopere propria incompetenta!

Astfel, spune domnul primar ca in ultimii trei ani au fost angajate peste 200 de persoane, la birouri, nu ca soferi sau vatmani, cu intentia evidenta de a-si atrage un capital de imagine. Numai ca cifrele il contrazic total si spun cu totul altceva: in 2018, când am devenit director, am gasit 139 de persoane la TESA si am lasat doar 111 in 2021, când am plecat, deci cu 28 mai putine, nu cu 200 mai multe cum minte domnul primar. Se poate verifica in programul Revisal, concret, pe cifre, nu pe vorbe aruncate pentru capital politic.

Mai spune Dominic Fritz ca nu s-au angajat soferi si vatmani. Este o alta minciuna sfruntata, pentru ca datele din scriptele societatii arata cu totul altceva: am gasit 265 de astfel de angajati (soferi si vatmani) in 2018 si am lasat 383 in 2021, deci cu 118 mai multi. Rezulta, asadar, o crestere de aproape 50 la suta. si asta se putea verifica, domnule primar, daca ati fi fost interesat de binele timisorenilor si nu doar de propria dumneavoastra imagine!

De asemenea, când am venit in functia de director erau 115 unitati in trasee (autobuze, troleibuze, tramvaie). Dupa trei ani, cind am plecat, numarul acestora ajunsese la 168. La fel, se poate proba, pentru ca sunt date certe, cum tot atât de reale sunt si alte proiecte pe care, impreuna cu angajatii din STPT, am reusit sa le pun in aplicare in cei trei ani cât am fost director: introducerea transportului scolar, a celui pentru persoane cu dizabilitati, deplasarea cu trotinetele sau pornirea transportului naval.

O sa ma refer si la datoriile comerciale, pentru ca, de asemenea, si aici vorbim de date care raman in evidente: cand am plecat, in 2021, mai erau doar 12 milioane de lei (scadente) si 17 milioane de lei (in total). Acum, au ajuns deja la 22 de milioane de lei, iarasi, un lucru verificabil.

Totodata, când am venit ca director, datoria la ANAF era de 72 de milioane de lei si am coborat-o pana la 22 de milioane de lei (o diminuare cu aproximativ 75 la suta), pana a venit pandemia. Lucrurile s-au inrautatit dupa ce SMTT nu a mai recunoscut facturi in valoare de 61 de milioane de lei, pe care potrivit contractului ar fi trebuit sa le achite. A fost efectiv, un act de sabotaj la adresa mea si a STPT din partea SMTT, care il avea ca presedinte al consiliului director si al adunarii generale a actionarilor pe… Ruben Latcau, viceprimarul USR! Se poate proba si asta, fiind chiar un proces in instanta.

Cu aceeasi degajare mai spune domnul primar ca vremea sinecurilor politice a trecut si ca e momentul sa avem companii eficiente in Timisoara. Ma frapeaza lejeritatea cu care vorbeste tocmai Domnia sa de sinecuri politice, când mai toate structurile din subordinea sa au fost impânzite de membri USR. si astea se pot usor verifica. Nu le mai amintesc, pentru ca presa a prezentat pe larg toate aceste ”coincidente” si ma opresc dar la sectiunea de transport, mai exact la SMTT, unde in noiembrie a fost angajat un tanar de la USR care a ajuns in câteva luni director! La fel de mult ma socheaza cum poate conducerea primariei sa aduca vorba de companii eficiente, când avem exemplul clar al dezastrului de la Colterm, gestionat execrabil de actuala adminsitratie a Timisoarei. Si acolo se pot proba deciziile paguboase care ii afecteaza pe timisoreni. Tot prin cifre, la facturi, din pacate!

Am nadejdea ca timisorenii nu vor mai intra in acest joc de imagine al primarului si vor verifica atent toate informatiile lansate dinspre primarie, facute doar ca un exercitiu de imagine. Sper din toata inima ca la STPT sa nu se ajunga intr-o situatie similara cu cea de la Colterm, cu toate ca actualele demersuri ale administratiei Fritz conduc spre un esec asemanator cu cel de la compania de termoficare„, a transmis fostul director general al STPT Nicolae Bitea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Duamna de la ProRomania nu are nimic de comentat ….

  • Imi place cum singur recunoaste acest Nicolae Bitea ca STPT nu merge bine, el spune ca atunci cand a plecat a lasat datorii (mai erau doar 12 milioane de lei (scadente) și 17 milioane de lei (în total) deci 5 milioane unde ??), o firma care merge bine nu are datorii.
   Si sa fim seriosi in perioada pandemiei vedeai mijloace de transport in comun aproape goale, deci de unde profit. Sa nu uitam ca au fost si mici proteste pe la STPT.
   Sa nu uitam ceva foarte important, daca STPT mergea bine de ce in octombrie 2021 Nicolae Bitea și-a dat demisia din funcția de director al STPT, „din motive personale”. Pare ca a incercat sa fuga, stia ce urmeaza…

   • Mi-a placut argumentul suprem despre situatia STPT: What about Colterm?

   • G#ozar spart în bulan , transportul public in nici o țară din lume inafară probabil de Nord Corea sau Taivan nu este pe plus! Nu mai mânca ckk indiferent cât ești de flamand!!

 2. Hai pa. Ai facut tu o mare laie.

 3. Sa se judece si sa aflam de la instanta care e adevarul. Cert este ca de la Fritz am avut doar studii si taxe marite.

 4. Fritz spritz si toata adunatura lui de useristi sunt paf si plbere . Nici unul nu au exeprienta in administratia publica sunt niste nulitati de prima mana . Au falimentat tot ce au prins in mana . DNA somn usor !

 5. ori ce societate comerciala trebuie sa scoata profit.despre acest lucru nu spune nimeni nimic.-

  • Fraiere cu ciucuri , transportul in comun va fi pe plus dacă combustibilul va fi 5 € litrul și Fritz va fi șeful guvernului cu partidul Verzilor german!!