Forum de afaceri virtual, intre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Camera de Comert si Industrie a Statului Qatar

TIMISOARA. Sub egida Ambasadei Statului Qatar in Romania, agentii economici din Timis, dar si companiile din cele doua state au participat la unul dintre cele mai importante evenimente economice destinat dezvoltarii si promovarii comerciale bilaterale. De asemenea, au fost purtate discutii desore identificarea de oportunitati de afaceri si proiecte de investitii pe cele doua piete si se adreseaza cu prioritate companiilor romanesti care activeaza in sectoare de activitate cu un important potential de cooperare oferit de piata din Qatar.

Acest eveniment online, Romania – Qatar, este o premiera in activitatea CCIA Timis, destinat dezvoltarii schimburilor comerciale bilaterale si identificarii de oportunitati de afaceri si proiecte de investitii pe cele doua piete. Doresc ca, in numele companiilor timișene, dar si in nume personal, sa multumesc Excelentei Sale Domnului Ambasador al Statului Qatar in Romania pentru disponibilitate si o colaborare de exceptie si conducerii Camerei de Comert Qatar.

Un parteneriat bilateral benefic inseamna a identifica acele sectoare care corespund intereselor si nevoilor companiilor. Acest lucru s-a intamplat cu ocazia vizitei Excelentei Sale la CCIAT, in iulie anul acesta, cand impreuna am stabilit o agenda de lucru comuna. Si primul eveniment pe care l-am convenit a fost organizarea, sub egida Ambasadei Statului Qatar, a unui forum on-line, cu participarea companiilor interesate sa faca afaceri impreuna in cateva domenii de activitate care ofera importante oportunitati de afaceri si investiții pe ambele piete. Acesta este doar primul eveniment dintr-o serie de actiuni pe care cele doua camere de comert le vor derula in perioada urmatoare„, a spus Florica Chirita, presedintele Camerei de Comert Industrie si Agriculura Timis .

Domeniile de interes pentru colaborari intre cele doua state ar fi urmatoarele:
Agricultura – exportatori de produse agroalimentare care pot oferi continuitate în furnizare și condiții de refrigerare (carne de oaie/miel congelată, legume, fructe, cereale, zahăr, ulei, alimente de bază)
Energie din surse neconvenționale
IT & Inteligență Artificială
Sectorul industrial
Turism și HoReCa
Securitate cibernetică – schimburi de experiență, cursuri de specializare.

De asemenea, participantii la Forumul de Afaceri au putut afla si cateva dintre cele mai importante cifre privind economia judetului Timis si li s-au prezentat 10 motive pentru a face afaceri in judetul nostru.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...