Noutati :

Florarii din Timisoara nu sunt afectati de stoparea importurilor de flori din Olanda

19 septembrie, 2011 - 04:18 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Piata 700 din Timisoara este, ca de obicei, plina cu flori colorate fel de fel, iar florarii spun ca nu sunt deloc afectati de bacteria periculoasa care ar putea veni din Olanda odata cu importurile de flori.


Zeci de TIR-uri cu flori din Olanda sunt oprite in vami, din cauza unei bacterii periculoase pe care florile ar purta-o. Masura luata de autoritati nu a afectat deloc florarii din Timisoara care mai degraba se plang de lipsa clientilor si nicidecum a marfii.

„Noi nu aducem flori din Olanda, noi suntem producatori”, ne-a declarat o florareasa. „Suntem cativa care aducem flori din afara tarii, din Ungaria, nu din Olanda, dar cele mai multe flori sunt de acici, din Romania”, a explicat o alta florareasa.

In Piata 700 din Timisoara, tarabele cu flori sunt pline, insa cumparatorii sunt destul de putini. Cei mai multi trec, admira florile si pleaca mai departe, desi preturile sunt pentru toate buzunarele.

Bacteria periculoasa care ar putea veni din Olanda nu ii sperie foarte tare pe florari, dar nici autoritatile nu sunt ingrijorate.

„In aceasta noapte voi afla care este rezultatul analizei, pana atunci nu pot sa ma pronunt. Tot ce pot sa va spun este ca bacteria despre care vorbim nu afecteaza nicicum carnea si produsele din carne. Sunt doua sectoare diferite”, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, la Timisoara.

Foto: Dariana Dragos

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor