Noutati :

Flashmob la Aeroportul Timisoara. Cultura, arta si sportul si-au dat mana intr-un eveniment al Universitatii de Stiinte Agricole avandu-l ca invitat pe legendarul Ovidiu Lipan Tandarica. Foto

7 iulie, 2022 - 02:31 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara organizeaza in aceasta saptamana un eveniment de anvergura in care cultura, arta si sportul vor fi promovate. Invitat special este artistul Ovidiu Lipan Tandarica cel care mereu a fost si este alaturi de tineri, provocand educatia sub toate formele ei.

CITESTE SI: Administratia Fritz cumpara un studiu care sa arate cat de lungi, cat de late si ce suprafata au strazile, trotuarele, pistele de biciclete si parcarile din Timisoara. A fost lansata licitatia

Stiintele vietii si importanta lor in educatia tinerilor, precum si implicarea constanta a principalilor actori din mediul cultural si sportiv in sustinerea unei educatii de calitate constituie tematica de discutie abordata de Cosmin Popescu, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara, si Ovidiu Lipan Tandarica, intr-un eveniment organizat in parteneriat cu Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”.

Evenimentul a inceput la Aeroportul Timisoara unde studenti de la fiecare facultate din universitate, studenti straini care au venit la Timisoara prin programul Erasmus, dar si jucatori de rugby de la SCM Timisoara au participat la un flashmob avand ca simbol soarele.

Vrem sa sustinem prin cultura si sport excelenta in educatie. Vor fi cateva zile pline. E un mesaj pe care vrem sa il transmitem. Studentii si rugbistii au facut o regie prin care am vrut sa aratam ca in viata exista un vibe, o energie. Era un soare prin care se sustine viata”, a declarat rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

Invitat la acest eveniment, Ovidiu Lipan Tandarica a anuntat ca va sustine un concert de suflet la Timisoara cu trupa Phoenix.

Timisoara este sufletul si inima Banatului unde am petrecut o mare parte din adolescenta, anii 74-77. Este omega multiculturalitatii. Toate etniile s-au adunat aici, s-au intrepatruns culturile si s-a creat o unitate. M-as bucura sa le povestesc tinerilor despre viata mea, revenirea in tara cu Phoenix. Am colaborat la albumele Mugur de Fluier si Cantafabule. Incercam sa reunim grupul, dorim sa realizam un turneu de adio cu formula initiala, Nicu Covaci, Mircea Baniciu si cu mine. Vrem sa incepem la Timisoara, de Ziua Timisoarei”, a anuntat Tandarica.

Ovidiu Lipan Tandarica va avea un program incarca, la Timisoara. Va vizita Catedrala Mitropolitana si se va intalni cu IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, va avea o intalnire la Primaria Timisoara, dar si una cu societatea civila. Timisorenii il vor putea intalni pe Tandarica in timp ce se va plimba prin centrul orasului.

Artistul Ovidiu Lipan Tandarica a fost invitat sa transmita un mesaj si in Cartea de Onoare a Aeroportului din Timisoara.

Pentru Timisoara, bulevardul vietii”, este inceputul mesajului scris de artist, care mai apoi s-a bucurat de energia molipsitoare a tinerilor.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In afara de flashmob-uri cu expirati, ce mai e nou pe aeroportul din Timisoara? Fluenta, anulari, intarzieri? Se pleaca in vacanta, peste tot sunt probleme, si se discuta despre flashmob. Avantajele coalitiilor largi.