Noutati :

Flacarile la turlele Catedralei din Timisoara pot fi stinse in timp record. Pompierii urca pana la ele. FOTO!

11 mai, 2016 - 12:35 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. La Timisoara va ajunge, anul acesta, una dintre cele mai performante platforme de interventie din tara. Reprezentantii ISU Banat au semnat contractul pentru a primi autospeciala cu care pompierii vor putea face interventii la o inaltime de peste 70 de metri. Cu alte cuvinte, salvatorii vor putea urca rapid chiar si pe turlele Catedralei Mitropolitane din Timisoara, in cazul unui incendiu.

autospeciala autoscara isu 1

„In municipiul Timisoara exista doua autoscari mecanice care pot ajunge pana la 33 de metri inaltime, una din anul 1979 si una din 1984. Ambele sunt folosite in prezent, chiar daca sunt vechi. Cu toate acestea, avem in oras 628 de cladiri cu mai mult de 4 etaje, iar la constructiile mai inalte nu putem interveni la ultimele etaje. Autoplatforma ajunge la 70 de metri si are o platforma care poate fi folosita la salvarea persoanelor sau la lucrul la inaltime”, a declarat Lucian Mihoc, seful ISU Banat.

Autoplatforma a fost achizitionata dupa ce reprezentantii Consiliului Judetean Timis au renuntat la ideea de a cumpara un elicopter pentru Timisoara si au alocat fonduri pentru mai multe masini de interventie pentru ISU Banat si Serviciul de Ambulanta.

autospeciala autoscara isu

„Ne-am angajat sa o luam dupa ce am renuntat la ideea cumpararii unui elicopter. Am alocat fonduri din bugetul CJT pentru aceasta platforma si pentru mai multe ambulante. Deocamdata avem patru salvari aprobate, din care doua vor merge la ISU si doua la Ambulanta. Platforma ne-a costat mai putin decat am preconizat, iar acum speram ca vor putea realoca fondurile ramase de aici pentru a completa sa mai putem achizitiona inca doua ambulante”, spun reprezentantii CJT.

autospeciala autoscara isu 4

Autoplatforma de interventie la inaltime urmeaza sa ajunga la Timisoara pana in 15 decembrie si va deservi toata regiunea de vest a tarii. Pentru aceasta, Consiliul Judetean Timis a platit peste 5 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...