Noutati :

Firmele italiene, fata in fata cu autoritatile locale, la Timisoara, intr-un eveniment marca CCIAT

22 martie, 2017 - 11:06 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in colaborare cu Camera de Comert Italiana pentru Romania, sub egida Ambasadei Italiei la Bucuresti, organizeaza un eveniment destinat unuia dintre principalii parteneri comerciali ai Romaniei si unul din principalii investitori straini ai Judetului Timis (locul I ca numar de firme si locul IV ca valoare a capitalului social) – ITALIA, o platforma de informare si dialog intre firmele italiene care isi desfasoara activitatea in judetul Timis si principalii actori din administratia publica locala.

Evenimentul se desfasoara sub genericul „Firmele italiene intalnesc institutiile statului”.

„In premiera anul acesta organizam un eveniment pentru comunitatea de afaceri italiana. A fost o initiativa a noastra, a Camerei de Comert si a Camerei Italiene pentru Romania. Am propus un calendar plin de actiuni si iata-ne ca in momentul acesta ca organizam aceasta actiune la care dorim ca firmele italiene sa fie intr-un dialog cu reprezentantii institutiilor statului. Pana in momentul acesta avem confirmarea domnului prefect, domnului presedinte al Consiliului Judetean, al domnului primar si al directorilor serviciilor deconcentrate. Firmele italiene doresc sa fie informate, doresc sa stie cat mai multe despre legislatia in vigoare, direct de la sursa”, spune Florica Chirita, directorul CCIAT.

Intalnirea s-a nascut la initiativa si din dorinta firmelor italiene de a fi informate asupra legislatiei nationale in vigoare, pentru a putea preveni incalcarea legii si sanctiunile ce decurg din aceasta.

In cadrul conferintei, vor fi prezentate motive si oportunitati pentru a face afaceri in Judetul Timis, serviciile suport oferite de CCIAT si CCIpR cat si stimulente si facilitati oferite investitorilor de catre administratia publica locala.

„Este foarte important ca firmele din Italia sa afle mai multe informatii. Ne vom intalni mai devreme cu doua zile inainte evenimentului cu firmele care vor participa la evenimentul respectiv, iar ele ne vor inmana mai multe intrebari. Marea majoritate a problemelor stim care sunt, infrastructura, personalul si asa mai departe. Daca sunt probleme deosebite sa le discutam cu autoritatile. Firmele italiene au fost atrase de judetul Timis pentru ca este aproape de Italia, faptul ca limba se aseamana foarte mult, faptul ca putem fi cu masina in 9-10 ore in Italia, iar cu avionul chiar si intr-o ora”, spune Vincenzo Moderno, reprezentantul Camerei de Comert Italiene pentru Romania.

Evenimentul va avea loc in data de 29 martie 2017, de ora 11, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...