Noutati :

Firmele din subordinea Primariei Timisoara stau pe roze, anunta Nicolae Robu! Aproape toate sunt profitabile. Vezi calculele primarului!

24 ianuarie, 2014 - 01:30 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Cu singura exceptie, toate regiile si firmele din subordinea Primariei Timisoara au iesit pe plus anul trecut, anunta edilul sef Nicolae Robu. Acesta a anuntat si diferentele dintre venituri si cheltuieli.

Asadar, potrivit lui Nicolae Robu, doar societatea de termoficare Colterm ar fi iesit pe minus in 2013. Primarul spune ca potrivit, rapoartelor financiare, are cu ce se lauda.

Iata datele oferite de primar

Aquatim a avut 162,5 milioane lei venituri in 2013 si cheltuieli de 105,8 milioane lei. „Iata ca si o companie publica poate fi profitabila si poate avea un profit frumos. Aproape 13 milioane de euro profit la 910 angajati„, a precizat Nicolae Robu.

Horticultura a avut  venituri de 9,3 milioane lei si un total de cheltuieli de 9,2 milioane la 248 de angajati.

Pietele au inregistrat venituri de 7,5 milioane lei si cheltuieli de 6,8 milioane lei, cu 61 de angajati.

RATT are in 2013 venituri de  78,5 milioane lei, cheltuieli de 76 milioane lei, cu 930 de angajati. „Nu e o situatie deloc catastrofala. V-am spus ca am redresat RATT„, a tinut sa precizeze Nicolae Robu.

Retim, societatea de salubrizare a orasului, a avut anul trecut  venituri de  79,7 milioane lei, cheluieli  de 56,9 milioane, cu  626 de angajati.

SDM, cuprinzand si fostul ADP, a raportat  venituri de 19,3 milioane lei, cheltuieli de 19,1 milioane lei, avand 331 de angajati

Coltermul este singurul care nu a iesit pe profit. Are in 2013 venituri de 216 milioane lei si cheltuieli de 228,5 milioane lei, cu o organigrama de 877 de angajati.

La Colterm le voi cere sa imi prezinte masurile. S-a facut un contract de aprovizionare cu gaz mai bun decat cel vechi, doar ca el se resimte mai putin. E o masura importanta, sigur ca mai sunt si alte masuri, nu e problema mea. Sunt datorii pe care primaria nu le-a platit pentru ca nu s-au platit banii de la guvern. Nu stiu cat, e mult. RATT nu mai are probleme asa mari, Coltermul are. Dincolo de deficientele in activitatea Colterm, trebuie sa admitem ca situatia e critica in aceasta companie datorita faptului ca Guvernul Romaniei nu si-a achitat datoria”, a spus Nicolae Robu.

Nicolae Robu: directorii au salarii de 1000 de euro la care se adauga o cota parde din profitul raportat la numarul de salariati

Primarul Timisoarei este de parere ca directorii companiilor din subordinea municipalitatii trebuie sa fie bine platiti, daca sunt performanti.

V-am spus si numarul de angajati pentru ca vreau sa avansez o formula de salarizare a directorilor si a angajatilor, in functie de performanta. Esenta formulei este urmatoarea: Salariul directorilor = 1000 de euro plus o cota parte dependenta de profit raportat la numarul de angajati. Cine nu are profit, ramane cu 1000 de euro. Directorii trebuie sa castige mult daca sunt performanti, cum si orice lucrator trebuie sa castige mai mult daca e performant”, sustine primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Doamna ,,reporterita de terasa’’ cand scrieti un articol ar terbui sa va informati, si sa nu mai bateti campii, in ceace priveste SC COLTERM, CARE ESTE DE MULT IN FALIMENT. La sfarsitul veri primarul nostru drag anunta datorii de peste 138 milioane lei ( societatea are un buget de peste 220 milioane lei), deci datorii de peste 50% din buget. Tot primarul ne anunta ca a girat cu obrazul si cuvantul sau ca va plati cat mai urgent datoria la furnizorul de gaz – PETROM O DATORIE DE PESTE 28 MILIOANE LEI, ca numai asa putea face un alt contract mult mai ,,avantajos’’ cu un alt furnizor. Cu o echipa de manageri de incompetenti PAMPU-NASU/SAMI-AVIATORUL-HEREDEA-RUSET, cum dracului sa mearga treaba cand acesti indivizi nu au capacitatea de a manageria, nu au vazut in viata lor o alta centrala de producere a energiei termice, cand PAMPU zis si PETRICA-SOBOLANUL cand era cate o avarie la sectia electrica pe care o conducea si nu era in stare sa dea o explicatie a cauzelor ce au dus la producerea baga un sobolan pe care il tinea la frigider cum ca el sobolanul satul de atatea probleme hotara sa-si puna capat zilelor facand scurt circuit in celulele lui PAMPU (nu e vorba de celulele nervoase ca PAMPULICA nu are asa ceva, e vorba de celulele electrice). RUSINE domnilor consilieri locali si tuturor persoanelor care au un cuvant de spus si se ascund in spatele primarului si nu se anlizeaza situatia acestei compani care prin acesti incompetenti isi bat joc de cei 69 426 de locuinte conectate la sistemul centralizat (sursa ANRSC octombrie 2013), iar in anul 2002 TIMISUL avea 123 500 de locuinte conectate. Pai cum dracului sa nu se debranseze oameni pe capete cand factura iti vine mare nu conteaza temperatura de afara, cum dracului sa justifice AVIATORUL si PAMPU ACHIZITIONAREA DE CABUNE, mult peste ce poate consuma CET-ul. Temperature de plecare de la CET – SUD in anii anteriori nu era mai mare de 105 grade acum la comanda lui PAMPU si NASU este de 128-130 grade, platiti fraierilor, ca trebuie sa tinem in spinare , noi cetatenii o firma falimentara condusa de niste INCOMPETENTI.
    Dar vine ea vara si ne vom debransa in masa asta asa ca oricum pe acesti indivizi incompetenti nu-I afecteaza, iar politicul nu are nevoie de prostime, abia in 2016 suntem buni sa le dam votul. Anul asta desi sunt alegeri europarlamentare si pentru presedentie pas suntem inutili.
    RUSINE ALESILOR LOCALI PENTRU CA GIREAZA O ECHIPA DE INCOMPETENTI CARE SUNT GROPARI COLTERMULUI.