Firme banatene prezente la o noua editie a expozitiei “Made in Banat”, la Pancevo. Workshop despre managementul resurselor umane

In perioada 22 – 24 octombrie 2014, 10 firme banatene interesate sa obtina marca „Made in Banat” au participat la cea de-a treia editie a expozitiei MADE IN BANAT desfasurata la Pancevo in cadrul Expozitiei Economice destinata sustinerii si dezvoltarii antreprenoriale si promovarii intreprinderilor mici si mijlocii din regiune.

Evenimentul face parte din activitatile Proiectului “Made in Banat”, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania–Republica Serbia si derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator impreuna cu Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis (ADETIM), Camera Economica Regionala Pancevo, Camera Economica Regionala Zrenjanin si Camera Economica Regionala Kikinda.

Prin proiect, partenerii au pus la dispozitia firmelor din regiunea transfrontaliera Romania-Serbia, cu titlu gratuit, un spatiu special amenajat in care acestea si-au facut cunoscute produsele si serviciile.

Din Banatul romanesc au fost prezente 10 firme: Uzinele Textile Timisoara (tesaturi din bumbac, confectii de casa, echipamente de lucru si medicale), Euroliv (rochii de mireasa), Prospero (brutarie, patiserie, cofetarie), Cori Delis (patiserie, cofetarie), Sercol  (articole din lemn, ustensile de bucatarie), Pixel Cargo (transport marfa), Mosaico Alfetta (servicii hoteliere), Mentor Plus (apicultura), Bentley Romania (crotalii vizuale si electronice pentru identificarea animalelor), Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Lovrin (soiuri si hibrizi pentru cultura mare) – interesate sa primeasca marca „Made in Banat” dar si sa patrunda pe piata din Serbia si sa colaboreze cu firme din domeniu.

La deschiderea oficiala a expozitiei au fost prezenti inalti oficiali din Guvernul Republicii Serbia si ai administratiei publice locale, presedintii camerelor de comert din Serbia partenere in proiect, firme, mass media.

“Participarea noastra ca partener la implementarea proiectului “Made in Banat” este foarte importanta pentru promovarea produselor locale, in special cele agro-alimentare. De la inceputul proiectului si pana in prezent, firmele noastre au aratat un interes semnificativ, marturie fiind participarea acestora la BanatAgralim la Timisoara, la Targul INOCOOP de la Zrenjanin si acum la expozitia de la Pancevo, ca potentiali candidati la brandul „Made in Banat”. Am incredere ca acest brand va conduce la cresterea competitivitatii firmelor si a constintei comunitatilor din regiune de a cumpara produse sub marca „Made in Banat”, lucru care va sprijini dezvoltarea unei economii sustenabile in regiunea transfrontaliera”, a declarat intr-un interviu Dragan BOSILJ, Presedintele CCI Pancevo.

Pe perioada expozitiei, firmele au avut posibilitatea de a participa la o serie de actiuni conexe: seminarii tematice, prezentari de firma, produse si servicii.

Astfel, in data de 22 octombrie, dupa deschiderea oficiala a expozitiei, firmele au participat la intalniri organizate B2B, in functie de domeniul de activitate si interesul de colaborare, menite a incuraja dezvoltarea relatiilor comerciale dintre participanti.

De asemenea, pe intreaga durata a expozitiei, firmele au fost contactate de firme din Serbia pentru detalii privind posibile colaborari.

In zilele de 22 si 23 octombrie, la sediul CCI Pancevo a avut loc un workshop pe teme de inovare, resurse umane si competitivitate.

Reamintim ca proiectul vizeaza cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse traditionale, specifice regiunii Banatului istoric, prin promovarea acestora sub marca inregistrata „Made in Banat”.

Workshop despre managementul resurselor umane

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitte de partener coordonator al Proiectului „Made in Banat”, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia,  organizeaza in perioada 30 – 31 octombrie 2014, in Sala Bega a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bdul Eroilor de la Tisa nr. 22, workshop-ul cu tema:  Managementul resurselor umane

La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti de firme, in particular IMM-uri, care realizeaza produse traditionale si /sau ofera servicii specifice regiunii Banatului istoric, potentiali candidati la marca MADE IN BANAT.

Program

Joi 30 octombrie:

12.00 Prezentarea proiectului
Prezentarea marcii si a procedurii de acordare a marcii “Made in Banat”
Workshop: Recrutare si selectie. Motivare (I)
14.00 Pauza de pranz
15.00 Workshop: Recrutare si selectie. Motivare (II)
16.00 Workshop: Formarea angajatilor. Managementul carierei.
Elemente de legislatia muncii
19.00 Concluzii

Vineri 31 Octombrie
10.00 Workshop: Evaluarea angajatilor. Managementul performantei
13.00 Concluzii

Workshop-ul se inscrie in actiunile organizate in cadrul Proiectului „Made in Banat” al carui obiectiv general este cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse/servicii specifice regiunii, din Romania si Serbia. La acest workshop sunt invitati sa participe reprezentantii grupului tinta, care realizeaza produse si ofera servicii regionale si sunt dornici de a purta marca „Made in Banat”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...