Firma Alinstal din Timisoara a cerut intrarea in insolventa dupa ce a acumulat datorii de peste 1,2 milioane de euro

TIMISOARA. Una dintre cele mai importante firme de pe piata instalatiilor din Banat, SC „Alinstal” SRL Timisoara, a intrat in atentia Politiei Economice si a Garzii Financiare, dupa ce peste 50 de furnizori de tevi de cupru, pvc, polietilena si alte materiale pentru instalatii sanitare in constructii din toata tara au reclamat faptul ca sunt victimele unei „tepe” in derulare. Ba mai mult, unul dintre fostii parteneri de afaceri a lui Florin Tuleu, administratorul societatii comerciale „Alinstal”, a trimis peste 1000 de instiintari catre producatorii si dealerii de pe piata instalatiilor pentru a-i avertiza ca o eventuala colaborare cu reselarul de la Timisoara poate sa le produca grave prejudicii financiare.

„Am sesizat Politia, Garda, Parchetul si alte institutii cu rol de control, dar si peste 1000 de producatori si dealeri de instalatii din tara despre modul in care Alinstal si-a fraudat partenerii de afaceri. Aceasta firma a solicitat deschiderea procedurii de insolventa, care este o procedura legala, insa exista toate semnele ca a facut-o cu rea credinta, pentru a lasa in urma datorii de peste 1,2 milioane de euro”, spune Adi Szucsik, directorul zonal al HTI International Romania.

Printre cei 50 de creditori din toata tara, care s-au reunit in Consiliul Creditorilor in dosarul insolventei „Alinstal”, se afla si Adi Szucsik, in calitate de pagubit cu cateva zeci de mii de euro.

„Noi i-am furnizat tevile pentru canalizarea din Dudestii Noi. Am aflat de patronul firmei care a executat lucrarea ca a achitat pana si ultimul metru de teava, asa ca Florin Tuleu nu poate invoca neplata materialelor ca explicatie la datoria avuta catre noi”, mai spune directorul pe zona Banat a HTI International Romania.

Datoriile alinstal se cifreaza la peste 1,3 milioane de euro

„Aceasta teapa a fost pregatita din timp!”

In data de 11 ianuarie 2011, administratorul firmei „Alinstal”, Florin Tuleu, a depus la Tribunalul Timis o cerere de declansare a procedurii de insolventa si intrare in reorganizare judiciara. In prealabil, dupa cum spun creditorii care au contestat, initial, cererea de intrare in reorganizare judiciara, depozitul firmei aflat la iesirea din Dumbravita a fost golit de marfa pana la ultimul surub, iar masinile firmei au fost trecute pe persoana fizica.

Operatiunea de mutare a stocurilor de marfa intr-un depozit clandestin din Calea Sagului, dupa cum spun reclamantii, a fost privita cu oarecare suspiciune, in conditiile in care majoritatea marfurilor reprezentau un gaj fara drept de deposedare instituit de unul dintre creditori.

Mai mult, spun creditorii, patronul timisorean nu a mai raspuns la telefoane si nu a mai putut fi gasit de nici un furnizor. Imediat dupa cererea de declansare a procedurii de insolventa, mai exact in data de 17 ianuarie 2011, sediul si depozitul firmei „Alinstal” au fost inchise, angajatii concediati, iar marfa a disparut aproape in totalitate. Nu au mai fost gasite de catre furnizorii care au incercat, in ultimul moment, sa faca retururi din comenzile trimise la Timisoara nici macar mostrele sau marfa lasata in custodie.

„Am primit fisele de inventar de la administratorul judiciar si mi-am intarit convingerea ca aceasta teapa a fost pregatita din timp.

Au mai fost lasate in depozit doar mici exponate la fiecare sortiment de marfa, cum ar fi cateva suruburi sau robineti. Este incredibil ce s-a intamplat, mai cu seama ca jumatate din aceasta suma restanta reprezinta un credit neplatit la o importanta banca din oras”, ne-a declarat Adi Szucsik. Conform informatiilor puse la dispozitia organelor de control, activitatea de comert a firmei aflate in insolventa continua pe SC Danne Advertising SRL Timisoara, unde actionari sunt doi cumnati ai patronului Tuleu.

“De pe site-ul Alinstal se poate vedea ca cei doi frati Ciobanu au fost angajati ai Alinstal, deci e clar ca au acces la toate informatiile despre clienti, furnizori si proiecte. Mai mult Anne-Marie Camelia Ciobanu, administratorul Danne Advertising SRL, a fost ani de zile directorul economic al Alinstal, ea ocupandu-se in 2010 de emiterea si semnarea a peste 120 de bilete la ordin fara acoperire, refuzate ulterior la plata. In acest moment, Danne Advertising SRL lucreaza cu fostii clienti ai Alinstal, livrandu-le marfa din stocurile Alinstal, neplatita catre furnizori, dar si marfa pe care o achizitioneaza de la cativa furnizori cu plata in avans”, se precizeaza in plangerea penala depusa la Politia Timis. Intre timp, pagina de internet a firmei Alinstal a fost suspendata de catre provideri…

Planuri de afaceri care propun achitarea datoriilor in… 50 de ani

Tuleu Florin pluteste pe ape tulburi, dar s-a echipat cu vesta de salvare

Pentru redresarea economica a firmei si platirea datoriilor catre banci si furnizori, administratorul Alinstal a adus in atentia Consiliului Creditorilor doua planuri de afaceri. “In primul a propus sa plateasca datoriile catre noi in 50 de ani, in al doilea – in 30 de ani. Cred ca continua sa-i sfideze pe toti cei care i-a tepuit cu mari sume de bani”, mai spune directorul HTI Romania.

“Daca Alinstal a intrat in procedura de reorganizare judiciara, scopul principal ar trebui sa fie redresarea prin reorganizare a acestei firme si achitarea datoriilor acumulate, nu cedarea stocurilor, contractelor si a clientilor Alinstal catre o alta firma a familiei lor, spre beneficiul personal direct al acestora si in defavoarea creditorilor inselati. De fapt, suntem in fata unei situatii clasice de fraudare a intereselor si drepturilor creditorilor societatii comerciale Alinstal”, spune unul dintre avocatii timisoreni specializati in procedura insolventei. Conform datelor existente pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, ultimul bilant public al SC Alinstal SRL

Timisoara indica faptul ca  aceasta firma are datorii de 5,2 milioane de lei, cheltuieli totale de 8,1 milioane de lei, active imobilizate de 1,9 milioane de lei, creante de 2,3 milioane de lei, active circulante de 3,1 milioane de lei, dar si stocuri de peste 600.000 de lei. Care au disparut fara urma… In ciuda insistentelor noastre de a afla si opinia administratorului Alinstal despre acest caz, nu am reusit sa-l determinam sa iasa din silencio stampa in care a intrat de cateva luni. Tocmai de aceea suntem pregatiti sa gazduim un drept la replica din partea sa in zilele ce urmeaza…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Tepes spune:

    asemenea tepei radisson, poti insela cu oricite milioane de euro, nu patesti nimic, doar o data pe luna mergi la tribunal ca sa rizi de pagubiti

  2. Vlad spune:

    De ce nu se aminteste nimic de tepele care le trage statul firmelor private? Din cate il cunosc pe D-ul Tuleu, sunt absolut convins ca nu si-a dorit acest lucru ci el a fost victima tepelor care, intr-adevar, neputandule suporta le-a transmis mai departe.