Finantare de aproape o jumatate de milion de lei pentru doua proiecte ADID Timis. Cum vor fi folositi banii

TIMISOARA. Au fost aprobate cele 2 (două) cereri de finanțare depuse de ADID Timiș în mai 2023 în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului – finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu.

ADID Timiș a depus 2 (două) proiecte în cadrul acestui Program, unul pentru Municipiul Timișoara și unul pentru 46 de localități din județ, respectiv: Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Balinț, Banloc, Becicherecu Mic, Bethausen, Bârna, Cenad, Checea, Coșteiu, Criciova, Denta, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fârdea, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Jebel, Livezile, Mașloc, Margina, Mănăștiur, Moravița, Nădrag, Nițchidorf, Orțișoara, Otelec, Peciu Nou, Pietroasa, Pișchia, Racovița, Saravale, Satchinez, Șag, Tomnatic, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Valcani, Voiteg.

Cu bucurie și determinare, împărtășim vestea că am fost selectați drept câștigători în cadrul acestui Program. Ieri, am primit confirmarea că cele două cereri pentru proiectele depuse de noi au fost aprobate, fiind primele noastre victorii în această importantă componentă de informare. Deși valoarea alocată pentru aceste proiecte este de 423.325,16 lei, nu ne lăsăm descurajați de acest aspect.Ne angajăm ferm să depunem toate eforturile necesare pentru implementarea cu succes a proiectelor. Chiar dacă sumele solicitate au fost diminuate, ne străduim să suplimentăm categoriile de cheltuieli care nu au fost acceptate ca fiind eligibile prin alte modalități, astfel încât Proiectele să atingă scopul final – informarea elevilor cu privire la colectarea separată a deșeurilor și dotare unităților școlare cu recipienți de colectare tip set, atât în municipiul Timișoara cât și în celelalte localități care au răspuns pozitiv apelului nostru. Această recunoaștere reprezintă o validare a dedicării noastre față de protecția mediului și ne motivează să continuăm să luptăm pentru un viitor mai durabil și mai sănătos pentru toți– transmite Cristian Moș, Președinte ADID Timiș.

Scopul Proiectelor este creșterea gradului de informare-conștientizare în rândul elevilor asupra gestionării deșeurilor, prin formarea unor aptitudini proactive față de mediul înconjurător, de la colectarea separată a deșeurilor și până la reciclare.

În cadrul Proiectelor, se vor realiza și distribui materiale tipărite și audiovizuale (pliante, roll-up, banner, materiale audiovizuale-spot de informare) și se vor dota unitățile de învățământ cu recipiente de colectare separată a deșeurilor tip ,,set,, cu 3 compartimente (marcate explicit pentru hârtie/carton, plastic/metal, rezidual) , care vor fi amplasate pe holuri școlilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 423.000 lei pentru cateva tomberoane si maculatura de bagat direct in tomberoane.