Noutati :

Final de proiect la CCIAT: TRAININGLAB, o solutie pentru cresterea competitivitatii economice

20 ianuarie, 2015 - 11:37 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Proiectul a abordat una dintre provocarile actuale din zona rurala a regiunii transfrontaliere Romania – Serbia, si anume gradul mare de neocupare a fortei de munca datorat slabei calificari ale acesteia, care duce la scaderea competitivitatii economice a intreprinderilor mici si mijlocii care nu au acces la o forta de munca calificata.

Pentru aceasta in cadrul proiectului s-au oferit posibilitati de formare profesionala pentru personae neocupate dupa ce s-au identificat nevoile specifice de calificari ale IMM-urilor. Proiectul a mai cuprins oportunitati de recalificare, consiliere in cadrul punctelor de informare, cat si posibilitatea participarii a unui numar de 80 de persoane in programele de calificare clasice si 100 de persoane la programe de formare profesionala prin platforma de eLearning pe o perioada de 12 luni, asigurate prin activitatiile proiectului.

Concret, obiectivele proiectului au fost:
o Sprijinirea IMM-urilor in vederea cresterii competitivitatii acestora prin derularea de programe de formare profesionala;
o Cercetarea si evaluarea nevoilor de formare in cadrul IMM-urilor la nivel local si regional;
o Elaborare de curricule pentru programele de formare;
o Furnizare de programe de formare profesionala pentru lucratori si persoane aflate in cautarea unui loc de munca;
o Furnizare de programe de formare profesionala de tip e-learning;
o Organizarea de sesiuni de informare si workshop-uri pentru grupul tinta.

In cele 12 luni dedicate desfasurarii proiectului au fost realizate doua actiuni de constientizare si informare a publicului sub genericul InfoDays, s-au organizat doua workshop-uri sub genericul „Vreau sa am un loc de munca” cu caracter de targ de joburi la care au participat cu standuri 50 de firme si organizatii timisene si a facilitat formarea profesionala a 90 de persoane – angajati si persoane aflate in cautarea unui loc de munca in domeniile: antreprenoriat; limba engleza; specializare in domeniul calitatii / manager in domeniul sigurantei alimentare HACCP.

Perioada de sustenabilitate pentru TRAININGLAB este de 2 ani.

Buget total al proiectului a fost de: 295,850.00 Euro din care:
– buget CCIAT: 141,850.00 Euro
Valoare finanatre nerambursabila CCIAT: 139.012.50 Euro din care:
IPA: 120,572.50 Euro
Co-finantare nationala: 18,440.50 Euro

Perioada de implementare a fost de 12 luni.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a participat la proiect in calitate de partener, alaturi de Centrul de Informare si Dezvoltare din Regiunea Tisza. Proiectul Training pentru piata muncii din Romania si Serbia  TRAININGLAB a fost finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia, Axa Prioritara 1: Dezvoltare economica si Sociala, Masura 1.3. Promovarea dezvoltarii IMM-urilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...