‘Fii avocat in scoala ta!’. Elevii vor avea ore de educatie juridica predate de avocati din Baroul Timis

TIMISOARA. Elevi ai mai multor scoli din Timisoara si din judet vor avea parte pana la finalul anului scolar de ore de educatie juridica.

CITESTE SI: Ultimul contract de consultanta semnat de Primaria Timisoara. Administratia Fritz plateste aproape 65.000 de euro catre Ordinul Arhitectilor pentru organizarea concursului international de solutii de reamenajare in Piata Victoriei 

Aceste cursuri vor fi sustinute in scoli gimnaziale si licee de catre avocati. Inspectoratul Scolar Judetean Timis, reprezentat de Aura Danielescu, a semnat un protocol cu Baroul Timis, reprezentat de avocatii Sergiu Stanila si Cezar Obarsie, iar in perioada urmatoare scolarii vor avea parte si de astfel de ore.

Colaborarea dintre cele doua institutii isi propune sa incurajeze la elevi respectul fata de lege, echitatea sociala si atitudinea civica. Initierea in drept inca din scoala are un rol important in combaterea violentei si delicventei juvenile si contribuie la dezvoltarea unei societati democratice sanatoase. Educatia juridica ce urmeaza a fi implementata prin proiectul ” Fii avocat in scoala ta!” se adresează elevilor din ciclurile gimnazial, liceal și profesional„, transmit reprezentantii ISJ Timis.

Elevii de gimnaziu si liceu vor invata despre legile Romaniei in timpul orelor de dirigentie.

Din discutiile avute cu ei(n.r. reprezentantii Baroului Timis) vor delega avocati pentru fiecare școala. Vor face o ora la fiecare clasa, in cadrul orelor de dirigentie. Unde va fi nevoie, vor tine mai multe ore. Asa am decis impreuna. Le-am dat o lista cu scolile gimnaziale si liceale. Ar trebui sa înceapa curand. Si vor delega avocati din zona. Perioada de implementare 15.03-15.06„, spune Aura Danielescu, inspector scolar general.

AICI puteti consulta lista completa a scolilor in care se vor face cursuri de educatie juridica. Lista a fost intocmita in etapa preliminara, care a debutat in 15 martie, iar de acum inainte avocatii vor merge in unitatile de invatamant pentru a sustine orele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...