Noutati :

Ultimul contract de consultanta semnat de Primaria Timisoara. Administratia Fritz plateste aproape 65.000 de euro catre Ordinul Arhitectilor pentru organizarea concursului international de solutii de reamenajare in Piata Victoriei

31 martie, 2022 - 03:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Dupa ce a incredintat firmei unui USR-ist din Ciacova contractul pentru intocmirea unei documentatii pe baza careia sa organizeze un concurs, administratia Fritz a semnat si contractul de consultanta pentru lansarea acestei competitii de solutii, cu Ordinului Arhitectilor. De altfel, institutia a fost si singura inscrisa la procedura lansata de Primaria Timisoara. Practic, OAR trebuie sa sprijine primaria, cu consultanta, pentru organizarea concursului prin care sa identifice un plan de reamenajare pentru zona Pietei Victoria din Timisoara.

CITESTE SI: Turcii de la Bozankaya dupa ce un tramvai nou a luat foc la Timisoara: Incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umana. Prezenta era doar echipa noastra tehnica care facea teste 

Valoarea serviciilor pentru organizarea concursului este de 267.666 lei fara TVA, adica 64.000 de euro cu TVA.

Ordinul Arhitectilor are la dispozitie 240 de zile pentru a elabora regulamentul si calendarul concursului de solutii, a analiza si evalua costurile de proiectare, dar si pentru a elabora tema de concurs, a asigura promovarea competitiei si de a realiza si gestiona site-ul oficial al concursului. De asemenea, OAR va trebui sa sprijine tehnic concurentii si juriul.

Zona vizata este constituita din Piata Victoriei si strazile adiacente, care fac legatura cu alte puncte importante din zona centrala si care o integreaza in tesutul urban existent, care are nevoie de reabilitare si modernizare.

Reprezentantii municipalitatii spun ca reamenajarea se impune dat fiind faptul ca ‘zona e cea mai importanta a orasului, fiind poarta de intrare catre orasul vechi, intrucat e de mare valoare istorica din punct de vedere al patrimoniului construit, impunandu-se o nevoie urgenta de interventie, dar si pentru ca Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii in 2023‘. Insa o potentiala modernizare oricum nu va incepe inainte de anul 2024.

Administratia Fritz a incheiat deja un alt contract conex. Este vorba de un studiu de fundamentare care costa 25.000 de euro si care a fost incredintat acum doua luni firmei Arhisilv din Ciacova fondata de Silviu Capucean, fost candidat al USR in Consiliul Local al orasului. In aceeasi zi, aceeasi firma a mai capatat un contract de la Primaria Timisoara, de aproximativ 11.000 de euro pentru proiectarea reabilitarii Cinema Freidorf, care va deveni candva centru cultural de cartier.

Odata ce va avea studiul si consultanta, Primaria Timisoara va demara concursul de solutii, iar in viitor va organiza licitatii pentru studiile de fezabilitate, pentru proiectare si executie ca sa schimbe fata Pietei Victoria.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Aici sunt banii dumneavoastra!
  Nu mai exista fotografii vechi despre centrul Timișoarei?

 2. De cand s-au instalat doar studii si consultate se mai intampla in oras. Nu luam in calcul proiectele si lucrarile mostenite.

 3. STOP PROSTIEI !
  Nu are bani de COLTERM si da bani pe … mofturi ! ASTA ATI VOTAT ASTA AVEM !!! SPUNE TI INSTINTAREA CU IMPOZITELE PE ANU ASTA ATI PRIMIT O DRAGI TIMISORENI ??? BUCURIE !!!
  FRITZ CU AI LUI TREBUIESC TRIMISI LA CASELE LOR !

  • Colterm in faliment! Sa nu mai auzim de acest monstru comunist care doar consuma bani aiurea !

 4. Două lucruri sunt sigure. În Germania nu ar fi ajuns nici portar la o primărie al unui oraș de aproape jumătate de milion de oameni, iar dacă prin absurd ar fi ajuns acești bani îi aducea de acasă dacă făcea asemenea tâmpenii.

 5. 1. Nu cred ca este ultimul contract de studiu de pre- fezabilitate, post fezabilitate, ….
  2. Cei de la studiul „noi gari” vor lua in seama si de unde o sa importe pietrisul ptr. extinderile de terasament? (plus restul)
  3. Mai bine incepeti construcția parcărilor din centru (3 – 5 – 7 ?) pentru care studiile sunt gata!

 6. Daca nu va incepe inainte de 2024 e clar ca actualului primar nu va mai prinde incheierera lucrarilor in functie asa ca abuzeaza de studii pentru firme de casa.

 7. Asadar, OAR se implica politic in mod oficial ??? OAR = USR ??? OAR nu ar trebui sa aiba legatura cu politica, si sub nici o forma sa mearga in aceasta directie complet gresita de a se asocia politic. Dar , cand consilierul Negrisanu e in 2 sau mai multe barci, de ce nu ? Doar el l-a imprumutat si pe Fritz cu bani, si, asadar , cumva , asa se platesc datoriile ? OAR , esti deja politizat ? Cati din membrii de conducere sunt membrii USR ???

 8. Din 2015 se tot fac concursuri de solutii pentru piata Victoriei. Atata INCOMPETENTA nici in filme nu vezi. RATATILOR