Noutati :

Fiecare al doilea timisorean are masina. Unde inghesuim 125.000 de autoturisme in Timisoara

14 noiembrie, 2017 - 02:37 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Numarul masinilor a explodat pur si simplu la Timisoara, mai ales de cand a fost inlaturata taxa de prima inmatriculare, iar gasirea unui loc de parcare este o provocare uriasa in fiecare zi.

CITESTE SIPremiera la Timisoara. ‘Padure’ de brazi de Craciun cu totul speciali, in centrul orasului 

Pe strazile din Timisoara circula in acest moment peste 120.000 de masini, ai caror proprietari sunt timisoreni cu acte in regula, si care zilnic trebuie sa gaseasca un loc in care sa isi lase autoturismul. Conform statisticilor primariei, fiecare al doilea timisorean are un autoturism pentru care achita impozit, insa numarul autovehiculelor din oras este cu mult mai mare. Pentru ca zilnic o multime de autoturisme se afla in tranzit, iar pe strazi sunt si numeroase masini ale celor veniti din alte judete care stau in Timisoara si nu au aici inmatriculate autovehiculele.

125.195 sunt masini inmatriculate din care 116.329 sunt autoturisme, scutere, motociclete, adica 92%. Asta inseamna ca avem cate o masina la cate 2,66 locuitori. Timisoara are 320 de mii de locuitori. Avem de departe cel mai ridicat grad de motorizare. Adaugati aici inca 20.000 de masini, dupa estimarea mea, cu numere de Gorj, Mehedinti, Hunedoara, Arad mai putine, masini ale unor cetateni care sunt timisoreni, numai ca au venit cu masinile cu numere de inregistrare de acasa. Intelegeti de ce acord atat importanta infrastructurii de mobilitate?„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Trenulet la Targul de Craciun de la Timisoara. A fost bataie pe casute. Ce surprize vom mai avea 

In vara, opiniatimisoarei.ro, prezenta o situatie a locurilor de parcare ce vor fi construite in Timisoara. In acest an, Primaria urma sa amenajeze 644 locuri de parcare in toate zonele orasului. Cel mai mare proiect de acest gen este in plina desfasurare, pe strada Pepinierei. Aici urmeaza sa se realizeze peste 250 de locuri de parcare, in doua etape.

Va fi o parcare superba. Vom pune si copaci in acele scuaruri. Acum vom putea face tot ce putem pe terenul liber si intr-o alta etapa, dupa ce demolam garajele, o sa continuam cu amenajarea. Eu sper ca pana la finalul iernii sa terminam tot acolo. O sa fie un model pentru cum vrem sa facem peste tot„, a declarat primarul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

In prima faza vor fi realizate 175 de locuri de parcare, iar dupa demolarea garajelor vor mai fi amenajate alte 94. Proprietarii garajelor au fost deja notificati ca acestea vor fi demolate.

Un alt santier pe care se va lucra din plin este cel de pe strada Versului, unde s-au inceput deja lucrarile, acestea fiind ‘legate’ de sapaturile de pe Aleea Sanatatii. Alte santiere anuntate pentru acest an le gasiti AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Exista 120.000 autoturisme inmatriculate local si cateva zeci de mii (20.000…50.000?) „flotante” si o penurie groaznica de locuri de parcare. Amenajarea zonei centrale exclusiv pentru pietoni a omorat cam 800 de locuri de parcare. Acum primaria se lauda ca va infiinta 644 de locuri de parcare. Chiar daca se vor face (planurile primariei nu trebuie luate 100% in serios), acestea nu vor fi „noi” locuri de parcare, ci re-amenajarea celor vechi, eliminarea garajelor, cu putina straduinta unele vor fi chiar „noi”, poate 100-200. Ma uit la aceste numere, ma uit la cele cu care am inceput comentariul si ma apuca disperarea.