Festivalul Educatiei la Timisoara. Trei zile de inspiratie si bune practici pentru profesori si parinti deopotriva

TIMISOARA. Informatie, Inovatie, Inspiratie si Interactiune. Acestea sunt cuvintele cheie ale unui eveniment ce aduna laolalta profesori dornici de schimbare, dedicati educatiei de calitate, aceea care da cu adevarat sanatatea unei natii.

Intre 4 si 6 octombrie, ONG-ul “Initiativa in Educatie“ a pregatit in cadrul Festivalului Educatiei un spatiu de invatare si conectare, in care profesori, parinti, elevi si specialisti din domeniu vor avea prilejul de a interactiona si descoperi bune practici ce pot contribui la cresterea calitatii educatiei.

Festivalul este un eveniment non-profit, organizat sub forma de voluntariat de catre profesori, traineri si membri ai Asociatiei Initiativa in Educatie si reprezinta o punte intre comunitatea locala, profesori si organizatiile implicate in proiectele de educatie.
Vor fi trei zile pline, in care participantii nostri vor descoperi resurse valoroase, oameni implicati, proiecte si organizatii care fac reforma la firul ierbii. De asemenea, vor avea ocazia sa faca schimb de idei si experiente si sa se conecteze cu liderii din zona de educatie.”, a declarat Andrada Mazilu, presedinte “Initiativa in Educatie“.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc vineri, 4 octombrie, si se va desfasura in jurul celor patru cuvinte cheie pentru activitatea inEDU: Informatie, Inovatie, Inspiratie si Interactiune. in cadrul deschiderii, participantii vor avea ocazia sa cunoasca povestea inEDU, urmata in program de prezentarea unor idei inovatoare din domeniul educatiei si a patru povesti inspirationale. Seara va fi dedicata interactiunii participantilor, iar momentul artistic va fi oferit de corul de copii “Consonante“.

In continuarea festivalului, in data de 5 si 6 octombrie, va fi sarbatorita in cadrul programului „Ziua Mondiala a Educatiei”, printr-o serie de ateliere, discursuri, paneluri de discutii si un spatiu dedicat interactiunii.

Printre tematicile celor 15 ateliere se numara: Aplicatii ale inteligentei emotionale la clasa, Instrumente pentru dezvoltarea competentelor civice, Metode moderne in pedagogia muzicala, Cum ne putem ajuta elevii sa scrie mai bine; si multe alte subiecte cu aplicabilitate la clasa si acasa, care ii vor inspira pe profesori si parinti deopotriva.

Mai multe detalii despre programul festivalului si despre speakerii invitati puteti gasi pe site-ul www.festivalul.inedu.ro si pe pagina evenimentului Program Festivalul Educatiei.

Nu exista o taxa de participare, insa participantii sunt invitati sa contribuie in comunitate sub diferite forme (voluntariat, donatii de carti etc.).
Locurile disponibile sunt limitate la 150 de participanti, pentru a va inregistra, puteti completa direct formularul de inscriere: FORMULAR Festivalul Educatiei

Parteneri: Institutul Intercultural Timisoara, Fundatia Comunitara Timisoara, Academia Mamicilor din Timisoara, scoala Mamei Junior, SuperTeach, Proiectul Merito, Cantus Mundi, , România Pozitiva, SparkNews, scoala Babel, History made fun, Coder Dojo Timisoara, Fridays for Future, Mindfulness cu Sasa Bodeanu, INCUBOXX, Clasa de poveste, Pictezstele.ro

Efortul financiar este sustinut prin sprijinul donatorilor si alergatorilor pentru inEDU la Timotion, Sala Vieneza, Clubul Lions Iris Timisoara, Pensiunea Sofia Remetea Mare, RaulMazilu.ro, Armand Production.

Invitati, vorbitori si facilitatori:
Consuela Coltan, Anca Dediu, Claudia Badiu, Andrada Sorca, Adriana Balaj, Adriana Ioana Bârcean, Madalina Hodorog, Gabriela serban, Daniel Alex Milencovici, Anca Simion, Ovidiu Badescu, Ioana Vârtosu, Iunia Pasca, Daniela Doru, Sasa Bodeanu, Raul Mazilu, Oana Bajka, Simona Elena Romas, Marius Lobaza, Radu Ticiu s.a

Despre inEdu:

Misiunea ONG-ului Initiativa in Educatie este de a sustine si contribui la imbunatatirea mediului educational si a crea contexte de invatare si dezvoltare pentru a construi o lume mai buna. Activitatea noastra este ghidata de valori ca: integritatea, colaborarea, bunatatea, evolutia, responsabilitatea, contributia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.